Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Εδραιώνεται η συνεργασία μεταξύ Ελληνικής και Ισραηλινής αεροδιαστημικής βιομηχανίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ υπό το συντονισμό της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και του "Κοράλια".


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για την εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας με την αντίστοιχη Ισραηλινή για την κατασκευή προϊόντων για χρήση σε διαστημικές αποστολές και εφαρμογές.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου Ιλάν Ραμόν (προς τιμή του πρώτου Ισραηλινού αστροναύτη) στα γραφεία της Ισραηλινής Διαστημικής Υπηρεσίας (Ιλάν ΡαμΙσραίλ Οργανισμού Διαστήματος) στο Τελ Αβίβ με εκπροσώπους της ΙΣΑ και της Ισραηλινής αεροδιαστημικής Βιομηχανίας "ΡΑΦΑΗΛ". 
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στην ανάγκη επιτυχούς ολοκλήρωσης των προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται στον τομέα της νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρων πρόωσης (ηλεκτρική προώθησης) δορυφόρων.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν νέοι τομείς συνεργασίας αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Σύμπλεγμα Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (σι-Σύμπλεγμα) στις τεχνολογίες πλοήγησης (τεχνολογία πλοήγησης), στις εφαρμογές τηλεπισκόπησης της γης και στην επεξεργασία δεδομένων δορυφορικών εικόνων (εφαρμογών τηλεπισκόπησης), στα προηγμένα σύνθετα υλικά και στις εξειδικευμένες κατασκευές που αφορούν το διάστημα.

Tην Ελληνική πλευρά εκπροσώπευσαν ο πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ, κ. Θανάσης Πότσης, ο Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών του Κοράλια, κ. Χόρχε Σάντσες, οι εκπρόσωποι των εταιριών ΙΝΑΣΚΟ, ΠΡΙΣΜΑ Ηλεκτρονική, ΕΣΣ, κ.κ. Δημήτριος Μποφίλιος, Κώστας Καζάζης και Μανώλης Ζερβάκης αντίστοιχα και ο καθ. Γεώργιος Ζαλίδης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (ι-Μπεκ). Από πλευράς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συμμετείχε ο Δρ. Κωνσταντίνος Σταυρινίδης (Επικεφαλής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών). 
Την αποστολή συνόδευσε ο Επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους, στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ενώ παράλληλα αναμένεται να πυκνώσουν περαιτέρω οι συναντήσεις σε βιομηχανικό επίπεδο τους επόμενους μήνες.
Οι διμερείς συμφωνίες συνεργασίας συγχρηματοδοτούνται από τα έργα του Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών που συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013. Το Έργο εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013 και στο Π.Ε.Π. Αττική 2007-2013, στο πλαίσιο της Πιλοτικής Φάσης Λειτουργίας της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων Επιχειρήσεων – Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μια αγορά: ο Πλανήτης» του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων/Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.


[Δ.Τ. σι-Σύμπλεγμα]


Πηγή: σι σύμπλεγμα μια πρωτοβουλία του Κοράλια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ