Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Η όχι και τόσο σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού: Βίντεο δείχνει τις φάσεις της σελήνης σε νέο φως


Φάση Σελήνης και λίκνιση, από την άλλη πλευρά
«Φως» στη σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού ρίχνει η ΝΑΣΑΧωρίς να επηρεάζει τη γοητεία του αγνώστου, η NASA αποφάσισε να ρίξει "φως" στην άγνωστη πλευρά του Φεγγαριού.
Η ΝΑΣΑ έχει κυκλοφορήσει ένα εντυπωσιακό βίντεο της αθέατης πλευρά της σελήνης - κάποτε γνωστή ως η «σκοτεινή πλευρά» - με τη Γη να πλησιάζει στο παρασκήνιο. Το βίντεο δείχνει το φεγγάρι σε περίοδο 29,5 ημέρες φάσεωνΕπειδή είναι παλιρροιακά κλειδωμένη στη Γη, υπάρχει μια πλευρά της σελήνης που δεν τη βλέπουμε ποτέ

Η κινούμενη εικόνα ρίχνει μια ματιά στο φεγγάρι από την οπτική γωνία της αθέατης πλευρά της

Στο βάθος, φαίνεται η Γη να εμφανίζεται να κινείται σε σχήμα οκτώ


Μια άλλη γωνία δείχνει τη Γη διαφαινόμενη πίσω από αυτό που μοιάζει με ένα πλήρες φεγγάριΜετά από αιώνες άγνοιας, η Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (ΝΑΣΑ) αποφάσισε να ρίξει άπλετο φως στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, δίνοντας στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες.Με ένα σύνθετο πρόγραμμα που συλλέγει και αναλύει τα δεδομένα από έναν μετρητή υψομέτρου με ακτίνες λέιζερ και από όλες τις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από δορυφόρους, η ΝΑΣΑ παρήγαγε βίντεο με τη μέθοδο της αποτύπωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα που είναι γνωστή ως τάιμ-λέιπς.


Αντί για τις σκοτεινές κηλίδες που φαίνονται από την επιφάνεια της Γης, στην πίσω πλευρά του Φεγγαριού υπάρχουν κρατήρες όλων των διαμέτρων.


Από το 2009 όλα τα δεδομένα που συλλέγει ο Σεληνιακός αναγνωριστικός δορυφόρος της ΝΑΣΑ και οι χιλιάδες φωτογραφίες που έχει βγάλει, έδωσαν αυτές τις εικόνες.

Η κινούμενη εικόνα αποκαλύπτει τις φάσεις της σελήνης από αυτή την ασυνήθιστη οπτική γωνία, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το "Όχημα Σεληνιακής Αναγνώρισης σε Τροχιά" (ΛΡΟ).
«Όπως η ορατή πλευρά, η αθέατη πλευρά περνά μέσα από έναν πλήρη κύκλο φάσεων, η ΝΑΣΑ εξηγεί στο βίντεο.


Στο βάθος, φαίνεται η Γη, εμφανίζεται να κινείται σε σχήμα οκτώ όπως η ίδια αποκαλύπτει και εξαφανίζεται πίσω από το δορυφόροΗ κινούμενη εικόνα τοποθετεί μια νοητή γραμμή μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Από αυτό το σημείο, το φεγγάρι φαίνεται σχεδόν πλήρες, αλλά στη Γη, είναι μια ημισέληνος στη χάση


Στη φωτογραφία είναι μια εξελισσόμενη προβολή της σεληνιακής μακρινή πλευράς πάνω από 60 χρόνια. 
Στα δεξιά, είναι το πως πίστευαν οι αστρονόμοι ότι έμοιαζε το 1969, ενώ αριστερά δείχνει μία πιο προχωρημένη εικόνα που κατασκευάστηκε το 2009 (περισσότερες εικόνες)
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ