Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Οι νέοι δορυφόροι Γαλιλαίο έφτασαν στην τοποθεσία εκτόξευσης
Πνευματικά δικαιώματα ΕΣΑ - Πόουλ Μίλερ
Οι δορυφόροι Γαλιλαίο ξεφορτώθηκαν (περισσότερα)
Δύο άλλοι δορυφόροι Γαλιλαίο άγγιξαν το έδαφος της Γαλλικής Γουϊάνας έτοιμοι να πάρουν τη θέση τους στον Ευρωπαϊκό αστερισμό δορυφορικής πλοήγησης.


Το ζευγάρι, καλύφθηκε με ασφάλεια μέσα στα κλιματιζόμενα κιβώτια μέσα σε ένα Μπόινγκ 747 της Ερ Φρανς, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Καγιέν-Φέλιξ Εμπουέ χθες.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με φορτηγά για να εγκατασταθούν στα cleanrooms του διαστημοδρoμίου της Ευρώπης ώστε να αρχίσουν οι τελικές προετοιμασίες για την εκτόξευση.

Ο έβδομος και ο όγδοος δορυφόροι Γαλιλαίο θα εκτοξευθούν μαζί σε έναν πύραυλο Soyuz στα τέλη Μαρτίου, συνεχίζοντας την κατασκευή του αστερισμού δορυφορικής πλοήγησης που είχε διακοπεί. Η προηγούμενη εκτόξευση Soyuz είδε τους δορυφόρους να τίθενται σε λάθος τροχιά.
Πνευματικά δικαιώματα ΕΣΑ - Πόουλ Μίλερ
Το κιβώτιο των Γαλιλαίο (περισσότερα)


Ο λόγος για τη δυσλειτουργία αποδόθηκε σε ένα σφάλμα εγκατάστασης στο ανώτερο επίπεδο Fregat που παραδίδει τους δορυφόρους στις τελικές τροχιές τους. Μια γραμμή καυσίμου υδραζίνης στηρίχθηκε δίπλα σε μια γραμμή υγρού ηλίου, παγώνοντας την υδραζίνη και οδηγώντας στη λανθασμένη κατεύθυνση του Φρεγκάτ.

Η άφιξη στη γαλλική Γουιάνα είναι η τελική στάση σε μια σύνθετη γραμμή παραγωγής και δοκιμής που φτάνει πίσω σε όλη την Ευρώπη. Οι δορυφόροι έχουν κατασκευαστεί από την ΟΗΒ στη Βρέμη της Γερμανίας, με τα ωφέλιμα φορτία πλοήγησης τους να προέρχονται από την Surrey Satellite Technology Ltd στο Γκίλφορντ, Ηνωμένο Βασίλειο, με τις δύο εταιρείες να τροφοδοτούνται με τη σειρά τους από υπεργολάβους από πολλά μέρη της ηπείρου.

Οι ολοκληρωμένοι δορυφόροι στη συνέχεια παραδίδονται στο τεχνικό κέντρο της ΕΣΑ, ΕΚΔΕΤ, στο Νόρντβαικ της Ολλανδίας, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμής δορυφόρων της Ευρώπης.
Πνευματικά δικαιώματα ΕΣΑ -Τζ.. Χιούαρτ, 2014
Ο δορυφόρος Γαλιλαίο (περισσότερα)Εκεί, μια σειρά δοκιμών αναπαράγει κάθε πτυχή του περιβάλλοντος του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένου του ακουστικού θορύβου και των θερμικών προσομοιώσεων κενού, για να εξασφαλίσει την ετοιμότητά τους να βρεθούν στο διάστημα.

Κάθε δορυφόρος έχει επίσης συνδεθεί σε ολόκληρο το παγκόσμιο επίγειο δίκτυο Γαλιλαίο για ημέρες με σκοπό να ελεγχθεί ότι λειτουργεί όπως έχει προγραμματιστεί.
Πνευματικά δικαιώματα ΕΣΑ - Πόουλ Μίλερ
Το φορτηγό αεροσκάφος (περισσότερα)


Η δοκιμή τους τελείωσε με τον απολογισμό υγείας καθαρό και έλαβαν την άδεια την Τρίτη για να ταξιδέψουν στη γαλλική Γουιάνα. Φορτώθηκαν σε φορτηγά την Τετάρτη, έφτασαν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκώλ στο Παρίσι αργότερα την ίδια ημέρα, και απογειώθηκαν για τη Γαλλική Γουιάνα, την Πέμπτη.

Αυτοί οι δύο δορυφόροι αναμένεται να εκτοξευθούν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επανάληψη των εκτοξεύσεων Γαλιλαιο.Πηγή: ΕΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ