Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Το σκάφος «Αυγή» λαμβάνει όλο και πιο κοντινές εικόνες της ΔήμητραςΗ Δήμητρα αποκαλύπτεται


Εντυπωσιακό βίντεο κινούμενων εικόνων από νέες κοντινές λήψεις του πλανήτη νάνου
Το σκάφος "Αυγή" βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη ΔήμητραΣυνάντηση με το «Αστέρι Θανάτου»: οι καλύτερες εικόνες του νάνου πλανήτη Δήμητρα μέχρι τώρα από το διαστημοσκάφος "Αυγή" που αποκαλύπτουν το εξωγήινο σημάδι του.Στην τελική ευθεία του προορισμού του έχει εισέλθει το διαστημικό σκάφος "Αυγή" που θα πλησιάσει και θα εξερευνήσει τη Δήμητρα, έναν πλανήτη νάνο στο μέγεθος της Ελλάδας που δεν έχει δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
Το σκάφος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση 150 χιλιάδων χλμ. από τη Δήμητρα και αναμένεται να τον προσεγγίσει σε περίπου τρεις εβδομάδες. 
Το σκάφος "Αυγή" «βλέπει» πλέον τη Δήμητρα και έχει αρχίσει να καταγράφει όσο πλησιάζει συνεχώς νέες εικόνες οι οποίες είναι και οι πιο κοντινές που έχουμε στη διάθεση μας από τον πλανήτη νάνο. 
Oι τεχνικοί της ΝΑΣΑ επεξεργάστηκαν τις τελευταίες εικόνες που κατέγραψε το "Αυγή" και δημιούργησε ένα βίντεο κινούμενων εικόνων στο οποίο διακρίνεται ένα μυστηριώδες σκοτεινό σημείο για το οποίο έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται κάθε είδους πιθανή και απίθανη εικασία για την ταυτότητα του. 
Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη Δήμητρα ως «Αστρο του Θανάτου», τον τεχνητό δορυφόρο-βάση των εχθρών των τζεντάι στον «Πόλεμο των Αστρων». 


Πιστωτικές Εικόνα: ΝΑΣΑ / JPL-Κάλτεκ / UCLA / MPS / DLR / IDA / PSI
Το εντυπωσιακό βίντεο κινούμενων εικόνων της Δήμητρας
Αυτή η κινούμενη εικόνα, ενισχυμένη με αστρικό πεδίο, προβάλλεται επάνω σε μια σφαίρα, παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες του διαστημοσκάφους "Αυγή" της ΝΑΣΑ κατά την προσέγγιση του με τη Δήμητρα στις 4 του Φεβρουαρίου 2015 σε απόσταση περίπου 90.000 μίλια (145.000 χιλιόμετρα) από το νάνο πλανήτη.
Καθώς το διαστημoσκάφος "Αυγή" πλησιάζει τη Δήμητρα, νέες εικόνες έχουν προκύψει και δείχνουν το μεγαλύτερο αστεροειδή του ηλιακού μας συστήματος σε 27 εικονοστοιχεία κατά μήκος  - τρεις φορές καλύτερα από τις εικόνες που λήφθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτή η κινούμενη εικόνα δείχνει τα φωτεινά και σκοτεινά χαρακτηριστικά (περισσότερα)


Πιστωτικές Εικόνα: ΝΑΣΑ / JPL-Κάλτεκ / UCLA / MPS / DLR / IDA / PSI
Αυτή η εικόνα είναι μία από τις πολλές του διαστημοσκάφους "Αυγή" της ΝΑΣΑ που έλαβε σε προσέγγιση προς την Δήμητρα στις 4 του Φεβρουαρίου 2015 από απόσταση περίπου 90.000 μίλια (145.000 χιλιόμετρα) από το νάνο πλανήτη. Αυτή η σειρά των εικόνων είναι η πιο καθαρή μέχρι σήμερα, σε ανάλυση 8,5 μίλια (14 χιλιόμετρα) ανά εικονοστοιχείο.


Πιστωτικές Εικόνα: ΝΑΣΑ / JPL-Κάλτεκ / UCLA / MPS / DLR / IDA / PSI
Αυτή η κινούμενη εικόνα παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες του διαστημοσκάφους "Αυγή" της ΝΑΣΑ που έλαβε κατά την προσέγγιση του με τη Δήμητρα στις 4 Φεβρουαρίου 2015 σε απόσταση περίπου 90.000 μίλια (145.000 χιλιομέτρων) από το νάνο πλανήτη. Οι τελευταίες φωτογραφίες της Δήμητρας είναι οι πιο ευκρινείς μέχρι σήμερα, σε ανάλυση 8,5 μίλια (14 χιλιόμετρα) ανά εικονοστοιχείο. (περισσότερα)


Η Δήμητρα από το "Αυγή", σε ορατό και υπέρυθρο φως
Πιστωτικές Εικόνα: ΝΑΣΑ / JPL-Κάλτεκ / UCLA / ASI / INAF
Σε αυτή την εικόνα, η οποία ελήφθη 13 Ιανουαρίου 2015, ορατό και υπέρυθρο φασματόμετρο χαρτογράφησης του διαστημικού σκάφους "Αυγή", λαμβάνει το νάνο πλανήτη Δήμητρα από απόσταση 238.000 μίλια (383.000 χιλιόμετρα), τόσο στο ορατό όσο και στο υπέρυθρο φως. Η υπέρυθρη εικόνα, δεξιά, χρησιμεύει ως χάρτης για τη θερμοκρασία της Δήμητρας, όπου το λευκό είναι θερμότερο και το κόκκινο είναι πιο κρύο. (περισσότερα)
H ίδια κίνηση της Δήμητρας από ΟπΝαβ3 παρατηρήσεις με μια διαφορετική έκταση φωτεινότητας χρησιμοποιώντας καθαρό φίλτρο του σκάφους "Αυγή" της ΝΑΣΑ

Εδώ το βίντεο μεμονωμένο: https://pbs.twimg.com/tweet_video/B9GBVkcCcAEwKls.mp4
Το Αστρο του Θανάτου που σε κάποιους θυμίζει τη Δήμητρα

¨


Δείτε που βρίσκεται το διαστημικό σκάφος "Αυγή": http://dawn.jpl.nasa.gov/mission/live_shots.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ