Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Η ΝΑΣΑ έφτιαξε τουριστικές αφίσες για τους εξωπλανήτες που ανακάλυψε το Κέπλερ


Η ΝΑΣΑ ανέφερε ότι ανακάλυψε οκτώ νέους εξωπλανήτες (ΝΑΣΑ), μεταξύ των οποίων τρεις περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των πλανητών που είναι παρόμοιοι με τη Γη. 
Προς τιμήν αυτής της ανακάλυψης, εδώ είναι μερικές διασκεδαστικές τουριστικές αφίσες από τη ΝΑΣΑ για τους τρεις ξένους κόσμους, ένας εκ των οποίων είναι δυνητικά κατοικήσιμος: Οι, Κέπλερ-16b, HD 40307γ, και Κέπλερ-186φ.Όπως και ο Λουκ Σκάιγουοκερ  του πλανήτη "Τάτουεν" στον Πόλεμο των Άστρων, ο Κέπλερ-16β είναι σε τροχιά γύρω από ένα ζεύγος άστρων. Εδώ απεικονίζεται ως ένας επίγειος πλανήτης, ο Κέπλερ-16β θα μπορούσε επίσης να είναι ένας γίγαντας αερίου όπως ο Κρόνος. Οι προοπτικές για τη ζωή σε αυτόν τον ασυνήθιστο κόσμο, δεν είναι καλές, δεδομένου ότι έχει θερμοκρασία παρόμοια με εκείνη του ξηρού πάγου. Όμως, η ανακάλυψη δείχνει ότι το εικονικό διπλό ηλιοβασίλεμα της ταινίας είναι κάθε άλλο παρά επιστημονική φαντασία.Το Κέπλερ, το τηλεσκόπιο που τα τελευταία χρόνια ανακάλυψε με το τσουβάλι πλανήτες σε άλλα αστέρια του γαλαξία μας, πέρασε μερικά ζόρια τον Μάιο του 2013 και κινδύνεψε να αχρηστευθεί. Ευτυχώς οι δαιμόνιοι μηχανικοί κατάφεραν να μετριάσουν τη βλάβη και μόλις τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι το Κέπλερ θα συνεχίσει το πολύτιμο ερευνητικό του έργο, αν και με τροποποιημένους στόχους.
Με κάτι τέτοιο στο μυαλό, σχεδιαστές της ΝΑΣΑ δημιούργησαν τις παρακάτω τουριστικές αφίσες, έτσι για να μας δώσουν μια η γεύση όταν αποκτήσουμε επιτέλους "κίνηση στρέβλωσης" και μπορούμε να διασχίζουμε τα έτη φωτός με άνεση.Ο Κέπλερ-186φ, είναι ο πρώτος πλανήτης στο μέγεθος της Γης που ανακαλύφθηκε στην δυνητικά  «κατοικήσιμη ζώνη» γύρω από ένα άλλο άστρο, όπου θα μπορούσε να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του πλανήτη. Το αστέρι του είναι πολύ πιο δροσερό και πιο κόκκινο από τον ήλιο μας Αν η "πράσινη" ζωή υπάρχει σε έναν πλανήτη, όπως ο Κέπλερ-186φ, η φωτοσύνθεση του θα μπορούσε να επηρεαστεί από τα φωτόνια κόκκινου μήκους κύματος του άστρου, δημιουργώντας μια "παλέτα" χρωμάτων που είναι πολύ διαφορετική από την πράσινη απόχρωση στη Γη. Αυτή η ανακάλυψη έγινε από το Κέπλερ, το διαστημικό τηλεσκόπιο κυνηγό πλανητών της ΝΑΣΑ.Δύο φορές τόσο μεγάλος σε όγκο, από τη Γη, ο ΗΔ 40307γ διασχίζει τη γραμμή μεταξύ της «εξαιρετικά μεγάλης Γης» και του «μικρού-Ποσειδώνα» και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν έχει βραχώδη επιφάνεια ή μία που είναι θαμμένη κάτω από παχιά στρώματα αερίου και πάγου. Ένα πράγμα είναι σίγουρο όμως: Με οκτώ φορές τη μάζα της Γης, η βαρυτική έλξη του είναι πολύ, πολύ πιο ισχυρή.Το-Νιου-Σας

Πηγή: «μπλε κουκκίδα» - geeksaresexy

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ