Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Παρατήρηση Προειδοποίησης: μακρινό μπλαζαρ 3C 454.3 σε ξέσπασμα και είναι ορατό σε ερασιτεχνικά τηλεσκόπια

Το μπλάζαρ 3C 454.3 φωτογραφήθηκε από το πρόγραμμα "Έρευνα: Sloan Digital Sky (Ψηφιακός Ουρανός)". Αυτό είναι επί του παρόντος σε κατάστασης έκρηξης και σχεδόν τόσο φωτεινό όσο το αστέρι ακριβώς πάνω από αυτό. Και τα δύο αντικείμενα είναι στο μέγεθος +13,6.
Credit: Cosmovision
Αν μπορούσαμε να δούμε το μπλάζαρ 3C 354.3 από κοντά, θα βλέπαμε κάτι σαν αυτό. Ένα φωτεινό δίσκο προσαύξησης που περιβάλλει μια μαύρη τρύπα. Δίδυμοι πίδακες δέσμης ακτινοβολίας από το κέντρο.


Τα μπλάζαρ σχηματίζονται στους πυρήνες των ενεργών γαλαξιών, όπου βρίσκονται οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες.
Η ύλη που πέφτει στη μαύρη τρύπα απλώνεται σε ένα περιστρεφόμενο δίσκο προσαύξησης, σπειροειδώς κάτω από την τρύπα, όπως η  διαρροή νερού στην μπανιέρα.
Σε πλήρη ανάλυση
Credit: NASA/DOE/International LAT Team
Μια προβολή όλου του ουρανού σε ακτίες-γ φωτός γίνεται με το διαστημικό τηλεσκόπιο Fermi ακτίνων-γ δείχνει τη φωτεινή εκπομπή ακτίνων-γ στο επίπεδο του Γαλαξία μας (κέντρο), το φωτεινό πάλσαρ και οι εξαιρετικά-τεράστιες μαύρες τρύπες, συμπεριλαμβανομένου του ενεργού μπλάζαρ 3C 454.3 κάτω αριστερά.
Σε πλήρη ανάλυση
Το 3c 454.3 είναι κοντά στο αστέρι του Μαρκάμπ, ακριβώς στα δυτικά του μεγάλου τετραγώνου. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάγραμμα του άστρου από τον Μαρκάμπ IM Peg  (mag. ~ 5.7). Ο λεπτομερής χάρτης παρακάτω θα σας καθοδηγήσει στο μπλάζαρ. 
Από το Stellarium.
Σε πλήρη ανάλυση
Created with Chris Marriott’s SkyMap software
Λεπτομερής χάρτης που δείχνει τη θέση του μπλάζαρ 3C 454.3. Έχω σχεδιάσει (αναφέρει) ένα μικρό αστερισμό χρησιμοποιώντας μια ομάδα φωτεινών άστρων με τα μεγέθη τους για σήμανση. Μια κλίμακα που δείχνει 30 λεπτά του τόξου (1/2 βαθμό) είναι στα δεξιά.
Μάθετε περισσότερα για τα κβάζαρ και μπλέιζερ με λίγη δόση χιούμορ


Περοσσότερα: http://www.universetoday.com/112744/observing-alert-distant-blazar-3c-454-3-in-outburst-visible-in-amateur-telescopes/#ixzz35b7Y5Yd6


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: universetoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ