Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Επιστήμονες μπορεί να έχουν εντοπίσει την ηχώ της αρχαίας Γης

Credit: NASA
Φαίνονται σύννεφα πάνω από την Αυστραλία.
Μια ομάδα επιστημόνων, πιστεύει ότι μια προηγούμενη ανεξήγητη ισοτοπική αναλογία από τα βάθη της Γης μπορεί να είναι ένα σήμα από υλικό της εποχής πριν η Γη συγκρουστεί με άλλο σώμα σε μέγεθος πλανήτη, οδηγώντας στη δημιουργία της Σελήνης. 
Αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει την ηχώ της αρχαίας Γης, που υπήρχε πριν από την προτεινόμενη σύγκρουση πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. 
Η εργασία αυτή παρουσιάστηκε στο συνέδριο Goldschmidt στο Σακραμέντο, Καλιφόρνια.

Η σημερινή θεωρία λέει ότι η Σελήνη σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν η Γη συγκρούστηκε με μάζα σε μέγεθος του Άρη, στην οποία έχει δοθεί το όνομα «Θεία». 
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, η θερμότητα που παράγεται από τη σύγκρουση θα μπορούσε να λιώσει όλο τον πλανήτη, πριν μερικά από τα συντρίμμια ψυχθούν και διαχωριστούν για να δημιουργήσουν το φεγγάρι.

Τώρα όμως, μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, πιστεύει ότι έχουν εντοπίσει ένα σημάδι από το μόνο μέρος της Γης που έλιωσε και ότι ένα αρχαίο τμήμα εξακολουθεί να υπάρχει στο εσωτερικό του μανδύα της Γης.

Ο καθηγητής Mukhopadhyay σχολίασε, "Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία γιγάντια σύγκρουση δεν αναμειγνύει πλήρως το μανδύα και δεν υπήρχε ένας ολόκληρος μανδύας μάγματος ωκεανού".


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ