Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Από την εξαγωγή δεδομένων, αποδίδονται "Κόκκινα Ψήγματα"

Credit: Ivana Damjanov & CFHT MegaCam Team
Αυτή η σειρά των φωτογραφιών παρουσιάζει τρία "κόκκινα ψήγματα" γαλαξιών σε απόσταση περίπου 4 δισεκατομμύρια έτη φωτός, και ως εκ τούτου θεωρείται ως ήταν 4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Στα αριστερά, ένας μοναχικός χωρίς γαλαξίες συντρόφους. Ο ένας στη μέση είναι μόνος, καθώς, φαίνεται να είναι δίπλα σε ένα μεγαλύτερο σπειροειδή γαλαξία. Αυτό το μπλε σπειροειδές, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο κοντά μας, μόνο ένα δισεκατομμύριο έτη φωτός μακριά. Τέλος, ο κόκκινος "σβώλος" στα δεξιά μπορεί να έχει κάποιους γαλαξίες συντρόφους που κατοικούν σε κοντινή απόσταση.
Ο κόσμος της αστρονομίας έχει αλλάξει. 
Ένας αστρονόμος χρησιμοποιείται για να ταξιδέψει σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία και να υπομείνει τις μακριές, κρύες νύχτες, θα πρέπει να καθοδηγήσει υπομονετικά ένα τηλεσκόπιο για να συλλέξει πολύτιμα φωτόνια φωτός. 
Τώρα, η εξάπλωση των ηλεκτρονικών αρχείων επιτρέπει στους αστρονόμους να κάνουν ανακαλύψεις από την άνεση των γραφείων του σπιτιού τους.

Με την εξαγωγή αυτών των αρχείων, μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής την Ivana Damjanov του Harvard-Smithsonian Κέντρο για την Αστροφυσική (CFA), έχει βρει ένα θησαυρό "κόκκινου ψήγματος" γαλαξιών. 
Αυτοί οι γαλαξίες είναι συμπαγείς και πυκνοί με παλιά, κόκκινα αστέρια. 
Η αφθονία τους παρέχει νέους περιορισμούς σε θεωρητικά μοντέλα σχηματισμού γαλαξιών και εξέλιξης.

"Αυτά τα "κόκκινα ψήγματα" γαλαξιών, κρύβονται σε κοινή θέα, μεταμφιεσμένα ως αστέρια," λέει η Damjanov. 
Έχει παρουσιάσει την έρευνα της ομάδας σήμερα σε μια συνεδρίαση της Καναδικής Αστρονομικής Εταιρείας (Casca) στο Κεμπέκ, QC.

Όταν το σύμπαν ήταν νέο, πυκνό, οι ογκώδεις γαλαξίες με παρατσούκλι "κόκκινα ψήγματα" ήταν κοινοί. 
Αυτοί οι γαλαξίες είναι δέκα φορές μεγαλύτερης μάζας από τον Γαλαξία μας, αλλά τα αστέρια τους συγκεντρώνονται σε όγκο εκατό φορές μικρότερο από το Γαλαξία μας.

Μυστηριωδώς, οι αστρονόμοι ψάχνουν πιο παλιά, στο πιο κοντινό σύμπαν δεν μπορούσα να βρω κάποιο από αυτά τα αντικείμενα. 
Η προφανής εξαφάνισή τους, εάν υπάρχουν πραγματικά, σηματοδοτεί μια εκπληκτική στροφή στην εξέλιξη των γαλαξιών.

"Πολλές διαδικασίες συνεργάζονται για να διαμορφώσουν το πλούσιο τοπίο των γαλαξιών που βλέπουμε στο κοντινό σύμπαν," λέει η Damjanov.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: cfa.harvard.edu

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ