Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Εντυπωσιακη ερασιτεχνική χρονοεγγραφή του Δία, «αναπαριστά» την πτήση του σκάφους Ταξιδιώτης (απόσπασμα)

Credit: NASA
Αυτή η κινούμενη εικόνα δείχνει την προσέγγιση του Voyager 1 στον Δία σε μια περίοδο άνω των 60 ημερών του Δία το 1979.


Επιστροφή στη δεκαετία του 1970, όταν η NASA εκτόξευσε τα δύο διαστημόπλοια Voyager στον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, θυμάμαι ότι γοητεύτηκα από μια ταινία που δημιουργήθηκε από το Voyager 1, με εικόνες της κίνησης των νεφών στην ατμόσφαιρα του Δία.

Το Voyager 1 ξεκίνησε τη λήψη φωτογραφιών του Δία καθώς πλησίαζε τον πλανήτη τον Ιανουάριο του 1979 και ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του Δία στις αρχές Απριλίου.
Κατά την περίοδο αυτή, έλαβε σχεδόν 19.000 φωτογραφίες και πολλές άλλες επιστημονικές μετρήσεις για να δημιουργήσει την ταινία μικρού μήκους, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, που δείχνει την περίπλοκη κίνηση της φωτεινής ζώνης των νεφών για πρώτη φορά.

Τώρα, 35 χρόνια αργότερα μια ομάδα από επτά Σουηδούς ερασιτέχνες αστρονόμους πέτυχαν το στόχο τους να αντιγράψουν το βίντεο του Voyager 1, όχι με μία άλλη διαστημική πτήση, αλλά με εικόνες που λαμβάνονται με δικά τους επίγεια τηλεσκόπια.

«Ξεκινήσαμε αυτό το κοινό έργο πίσω, τον Δεκέμβριο του 2013 για να επαναλάβουμε την ταινία της πτήσης του Voyager 1 από τον Δία, της NASA,» ο ερασιτέχνης αστρονόμος Göran Strand είπε στο Universe Today.
"Κατά τη διάρκεια 90 ημερών, λάβαμε 560 ακόμη εικόνες του Δία και τις μετατρέψαμε σε 90 πλήρεις χάρτες που καλύπτουν το σύνολο της επιφάνειας του Δία."

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν την ταινία τους, πάνω, λεπτομερώς το έργο που έκαναν και τα εμπόδια που ξεπέρασαν (συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Σουηδία αυτό το χειμώνα) για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. 
Ονόμασαν το έργο τους "Voyager 3." 
Είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό έργο και όσοι από εσάς κάνετε επεξεργασία εικόνας, θα εκτιμήσετε τις πληροφορίες στο βίντεο σχετικά με τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν και πώς έκαναν την επεξεργασία τους για να δημιουργήσουν αυτό το βίντεο.

Κινούμενη εικόνα της ομάδας 'Voyager 3' αναπαριστά την πτήση του Voyager 1.
Credit: Göran Strand
Η Σουηδική ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων που συνέταξε το σχέδιο «Voyager 3 '.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ