Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Το διαστημικό σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» λαμβάνει το μικροσκοπικό φεγγάρι του Πλούτωνα, στον αγώνα του προς τον νάνο πλανήτη
Credit: Johns Hopkins University/APL
Καλλιτεχνική απεικόνιση από το διαστημικό σκάφος "Νέοι Ορίζοντες" που πετάει από τον Πλούτωνα και τον Χάροντα, ένα από τα φεγγάρια του νάνου πλανήτη.
Εδώ είναι η Ύδρα! 
Η ομάδα του διαστημικού σκάφους "Νέοι Ορίζοντες", εντόπισε το μικρό φεγγάρι του Πλούτωνα, τον Ιούλιο, περίπου έξι μήνες πριν από το χρόνο που αναμένεται να φτάσει στον πλανήτη. 
Μπορείτε να το δείτε στις παρακάτω εικόνες. 
Το εύρημα είναι συναρπαστικό από μόνο του, αλλά είναι καλός οιωνός επίσης και για την αναζήτηση συντριμμιών από το διαστημικό σκάφος για τροχιακά συντρίμμια ώστε να προετοιμάσει για τη στενή επαφή του με το σύστημα τον Ιούλιο του 2015.

Η Ύδρα εντοπίστηκε χρησιμοποιώντας τη Μεγάλη Απόσταση Αναγνώριση Απεικόνισης (Long Range Reconnaissance Imager) του διαστημικού σκάφους (Lorri), το οποίο έλαβε 48 εικόνες των 10 δευτερολέπτων η καθεμία από τον Ιούλιο 18 και 20. 
Στη συνέχεια, η ομάδα χρησιμοποίησε το ήμισυ των εικόνων, αυτές που δείχνουν την Ύδρα καλύτερα, για να δημιουργήσουν τις εικόνες που βλέπετε παρακάτω.

Το διαστημικό σκάφος ήταν 267 εκατομμύρια μίλια (430 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τον Πλούτωνα, όταν λήφθηκαν οι εικόνες. 
Ένα άλλο φεγγάρι ανακαλύφθηκε την ίδια περίπου εποχή με την Ύδρα-ο Νιξ-, εξακολουθεί να είναι πολύ κοντά για να φανεί, δεδομένου ότι είναι τόσο κοντά στον Πλούτωνα, αλλά απλά περιμένετε.

Credit: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute
Προσέξτε τη διαφορά: το φεγγάρι του Πλούτωνα Ύδρα ξεχωρίζει σε αυτές τις εικόνες που λαμβάνονται από το διαστημικό σκάφος Νέοι Ορίζοντες στις 18 Ιουλίου και 20, 2014.
Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ