Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Γιγαντιαία πύρινη σφαίρα διέσχισε το Νοτιοανατολικό ουρανό της Βραζιλίας

09/05/14 - Παρατηρητές του Σάο Πάολο και Minas Gerais, ανέφεραν την εμφάνιση της μαζικής πύρινης σφαίρας που έπληξε τον ουρανό της περιοχής


Μια τεράστια πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό των πόλεων της νοτιοανατολικής Βραζιλίας. 
Τα παρατηρητήρια Bramon, κατέγραψαν το πέρασμα της μεγάλης πύρινης σφαίρας, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, ήταν η μεγαλύτερη πύρινη σφαίρα που έχει παρατηρηθεί ποτέ μέσα από τις κάμερες μας.

Ο διαστημικός βράχος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 19:07 στο GMT. Προφανώς η πορεία του προήλθε από τα Νοτιοανατολικά και κατευθύνθηκε Βορειοδυτικά.

Στο Σάο Πάολο οι ανθρακωρύχοι, και διάφοροι μάρτυρες, ανέφεραν ότι είδαν το πέρασμα της τεράστιας πύρινης σφαίρας. 
Κάποιοι είπαν ότι ήταν κιτρινωπού χρώματος καθώς ανέδυε από το Νότιο Ορίζοντα, και γινόταν πιο γαλανός κατά την πορεία του μέσα από τον ουρανό.

Οι δικτυοναύτες ανέφεραν ότι η πύρινη σφαίρα ήταν τόσο μεγάλη, που φαινόταν πως η Γη αντιμετώπιζε ένα αντικείμενο σε τροχιά σύγκρουσης, και παρά την τρομακτική παρουσία του, η διάβαση του ήταν εκπληκτική.

Η τριγωνοποίηση των εικόνων επέτρεψε στου εμπειρογνώμονες των παρατηρητηρίων Bramon, να σχεδιάσουν την πιθανή διαδρομή και την προέλευση του αντικειμένου. 
Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση, ο μικρός διαστημικός βράχος ήταν χωρισμένος σε υψόμετρο περίπου 38 χιλιομέτρων, το οποίο θεωρείται πολύ χαμηλό για τον κατακερματισμό ενός μετεωρίτη.


Credits: BRAMON / Google
Εικονογράφηση: (ESO) / Bramon / Google Maps
Η κατεύθυνση της πύρινης σφαίρας όπως υπολογίζεται με τον τριγωνισμό.Το Bramon, είναι μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων ερευνητών, που ιδρύθηκε το 2013 από τους Βραζιλιάνους André Moutinho, Carlos Augusto de Pietro, και Eduardo Placido Σαντιάγο. 
Το έργο έχει αυτή τη στιγμή 16 κάμερες μοιρασμένες σε όλη τη Βραζιλία, ειδικά αφιερωμένες στην καταγραφή μετεωριτών. 
Στο μέλλον, θα εγκατασταθούν περισσότερες κάμερες, επιτρέποντας αυτό το όμορφο έργο να γίνει όλο και μεγαλύτερο, που πάντα μας παρουσιάζουν όμορφα αρχεία από καταπληκτικούς μετεωρίτες στον ουρανό της χώρας μας (Βραζιλία).


Μετάφραση: To-New-Sas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ