Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Το επισκευασμένο Opportunity rover προετοιμάζεται για την «Κοιλάδα του Μαραθώνα»
Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Έτοιμο να κυλήσει: οι τροχοί και τα ίχνη του Opportunity ρόβερ είναι ορατά σε αυτή την εικόνα που λαμβάνεται στον Άρη, Sol ή Ηλιακή μέρα 3.783 το Σεπτέμβριο του 2014.
Το ρόβερ έχει οδηγήσει επιπλέον στον Άρη από ό, τι οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα κατασκευασμένο από άνθρωπο, από στις 9 Σεπτεμβρίου, είχε φτάσει 25,28 μίλια (40,69 χιλιόμετρα). 
Αλλά τα σημάδια της ηλικίας παρουσιάζουν πως το rover κινείται στα μέσα του 11ου Γήινου έτους στον Άρη.

Η NASA σταμάτησε πρόσφατα τις δραστηριότητές της επιστήμης για λίγες ημέρες ώστε να διαμορφώσει τη μνήμη του ρόβερ, που έχει προκαλέσει πολλές επανεκκινήσεις. 
Η απομακρυσμένη επιδιόρθωση λειτούργησε τέλεια και το rover είναι έτοιμο να επαναλάβει την εργασία, δήλωσε η NASA σε ενημέρωση της, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ένας πλανητικός επιστήμονας της NASA είπε, ότι «υπάρχουν λογισμικά και επικοινωνιακά θέματα που ταλαιπωρούν τον rover» και θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά του να στείλει δεδομένα. (Αυτό γράφτηκε πριν από την διαμόρφωση της μνήμης.)

Ο κύριος στόχος της τελευταίας παράτασης της αποστολής του Opportunity, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται, είναι να μάθουμε τι προϋποθέσεις κατοικησιμότητας που υπήρχαν στον Άρη. 
Αυτό περιλαμβάνεται κοιτάζοντας το νερό, τη γεωλογία και το περιβάλλον.

"Αυτό θα επιτευχθεί με τις μετρήσεις των βράχων και του εδάφους, καθώς και τις ατμοσφαιρικές παρατηρήσεις, ενώ διασχίζει από το Murray Ridge στο Cape Tribulation," αναφέρει η έκθεση.

"Αυτή η εκτεταμένη αποστολή θα επικεντρωθεί στις τροχιακές ανιχνεύσεις φυλλοπυριτικών καταθέσεων κοντά στον κρατήρα Endeavour, τα οποία θεωρούνται ότι αντιπροσωπεύουν καταθέσεις από την αρχαία περίοδο Νώε (Noachian). 
Αυτό θα αποτελέσει την πρώτη φορά που θα έχουν αναλυθεί τέτοιες αρχαίες καταθέσεις στην επιφάνεια του Άρη."Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Το ρόβερ Opportunity βρίσκεται στο δυτικό χείλος του κρατήρα Endeavour στον Άρη σε αυτή την εικόνα που στάλθηκε την Ηλιακή μέρα ή Sol 3.783 Σεπτέμβριο 2014 - μετά από μια επιτυχημένη επαναφορά της μνήμης.Εν τω μεταξύ, μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις φωτογραφίες από το χείλος του κρατήρα Endeavour που έστειλε το Opportunity τις τελευταίες ημέρες.

Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Μία ακόμη εικόνα από την κάμερα πλοήγησης του Opportunity ρόβερ που λαμβάνεται την Ηλιακή μέρα ή Sol 3.783 το Σεπτέμβριο του 2014. Στο κάτω μέρος είναι το πάνελ των ηλιακών κυττάρων που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του Άρειανού ροβερ.Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ