Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Εικόνα από το «Αρειανό» όχημα σε τροχιά δείχνει τον πυρήνα του κομήτη μικρό




Image Credit: NASA/JPL-Caltech/University of Arizona
Αυτές οι εικόνες λήφθηκαν από τον κομήτη C / 2013 A1 Siding Spring με το Mars Reconnaissance Οχήματος σε τροχιά της NASA στις 19 Οκτώβρη του 2014, κατά τη διάρκεια της στενής πτήσης του κομήτη με τον Άρη και του διαστημικού σκάφους. Για τον κομήτη Siding Spring, είναι το πρώτο ταξίδι του κοντά στον ήλιο από το νέφος του Ορτ στο εξωτερικό περιθώριο του ηλιακού συστήματος.



Το Πείραμα Υψηλής Ανάλυσης απεικόνισης Επιστήμης (HiRISE), η φωτογραφική μηχανή του Mars Reconnaissance οχήματος σε τροχιά, έλαβε τις προβολές του κομήτη C / 2013 A1 Siding Spring, ενώ ο επισκέπτης επιτάχυνε πέρα από τον Άρη την Κυριακή (Οκτ 19), παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τον πυρήνα του.

Οι εικόνες είναι προβολές υψηλής ανάλυσης που έχουν αποκτηθεί ποτέ από έναν κομήτη που προέρχονται από το νέφος του Ορτ στις παρυφές του ηλιακού συστήματος. 
Άλλα τα διαστημικά σκάφη έχουν προσεγγίσει και μελετήσει τους κομήτες με μικρότερες τροχιές. 
Η πτήση αυτού του κομήτη από τον Άρη, δίνει στο  διαστημικό σκάφος που παρέχεται στον Κόκκινο Πλανήτη, μια ευκαιρία για να διερευνήσει από κοντινή απόσταση.

Η υψηλότερη ανάλυση των εικόνων του πυρήνα του κομήτη, που λαμβάνονται από απόσταση περίπου 86.000 μίλια (138.000 χιλιόμετρα), έχουν κλίμακα περίπου 150 μέτρα (138 μέτρα) ανά εικονοστοιχείο.
Οι τηλεσκοπικοί παρατηρητές είχαν διαμορφώσει το μέγεθος του πυρήνα, περίπου μισό μίλι, ή ένα χιλιόμετρο.
Ωστόσο, οι καλύτερες εικόνες του HiRISE δείχνουν μόνο δύο έως τρία εικονοστοιχεία σε όλο το φωτεινότερο χαρακτηριστικό, ίσως τον πυρήνα, γεγονός που υποδηλώνει ένα μέγεθος μικρότερο από το μισό αυτής της εκτίμησης.



To-New-Sas

Πηγή: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ