Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Η Γη και ο Άρης λήφθηκαν μαζί σε μία φωτογραφία από σεληνιακή τροχιά (βίντεο)
Επιλογή εικόνας για μεγέθυνση
Credit: NASA/GSFC/Arizona State University
Το  Reconnaissance Orbiter, σεληνιακό σκάφος, γύρισε για μια γρήγορη ματιά στη Γη και έναν από τους κοντινότερους πλανητικούς γείτονες- τον Άρη.
Ο Άρης είναι η πολύ μικρή κουκκίδα πάνω από την Γη στο τέλος σχεδόν του κέντρου της εικόνας.

Πω πω, αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά: η Γη και ο Άρης μαζί σε μία φωτογραφία.
Για να γίνει η εικόνα ακόμα πιο μοναδική, λήφθηκε από σεληνιακή τροχιά με το Lunar Reconnaissance οχήματος σε τροχιά.
Αυτά τα δύο-σε-μία φωτογραφία, λήφθηκαν σε μια μόνο λήψη στις 24 Μαΐου 2014, με την κάμερα στενής γωνίας (NAC) στο LRO, καθώς το διαστημικό σκάφος γύρισε να κοιτάξει τη Γη, αντί της συνηθισμένης όψης του, κοιτάζοντας προς τα κάτω κατά τη Σελήνη.

Η ομάδα απεικόνισης του LRO, είπε, βλέποντας τους πλανήτες μαζί σε μια εικόνα, ότι δεν καθιστά τους δύο κόσμους να φαίνονται τόσο απομακρυσμένοι, και ότι η Σελήνη ακόμα θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο σε μελλοντική εξερεύνηση.


Παρακολουθήστε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από αυτή την εικόνα, όπου φαίνεται να πετάμε από τη Γη στον Άρη:

Η ομάδα LROC είπε ότι για την ακολουθία απεικόνισης, απαιτείται ένα σημαντικό ποσό σχεδιασμού, και ότι πριν από τη "συνεργασία" του γεγονότος, πήραν πρακτικές εικόνες του Άρη για να βελτιώσουν τις ρυθμίσεις χρονισμού και της κάμερας.

Όταν το διαστημικό σκάφος έλαβε αυτή την εικόνα, η Γη ήταν περίπου 376.687 χιλιόμετρα (234.062 μίλια) μακριά από το LRO και ο Άρης ήταν 112.500.000 χιλιόμετρα μακριά. 
Έτσι, ο Άρης ήταν περίπου 300 φορές μακρύτερα από τη Σελήνη σε σχέση με τη Γη.

Η NAC είναι στην πραγματικότητα δύο κάμερες, και κάθε NAC εικόνα είναι "χτισμένη" από σειρές εικονοστοιχείων που αποκτώνται η μία μετά την άλλη, και στη συνέχεια η αριστερή και η δεξιά εικόνα συρράπτονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα πλήρες ζευγάρι NAC. 
"Εάν το διαστημικό σκάφος δεν κινείται, οι σειρές των εικονοστοιχείων θα απεικονίσουν την ίδια περιοχή ξανά και ξανά· 
Είναι η κίνηση του διαστημικού οχήματος, σε συνδυασμό με βελτιστοποίηση του χρόνου έκθεσης της κάμερας, που επιτρέπει την τελική εικόνα, όπως αυτή της Γης-και-Άρη προβολή," εξήγησε η ομάδα του LRO.


To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ