Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Ζωντανή μετάδοση της προσέγγισης του κομήτη C/2013 A1 Siding Spring με τον Άρη στις 19 Οκτωβρίου 2014

Στις 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:45 (Ελλάδας)
Image Credit: NASA

Κομήτης Siding Spring: Κοντινή συνάντηση με τον Άρη
Ο κομήτης C / 2013 A1 Siding Spring, θα κάνει μια πολύ στενή "πτήση" από τον Αρη στις 19 Οκτωβρίου, 2014. Περνώντας σε απόσταση μόλις 87.000 μίλια (140.070 χλμ.) (για τη σύγκριση, είναι λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο της απόστασης μεταξύ της Γης και της Σελήνης μας). Ο κομήτης θα χάσει για λίγο τον "στόχο" του Κόκκινου Πλανήτη. Μάθετε πώς οι δορυφόροι της NASA, θα αποφύγουν την επίθεση των σωματίδια σκόνης από τον κομήτη στο παραπάνω βίντεο.
Ζωντανή μετάδοση από εδώ:
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσέγγιση ζωντανά μέσω διαδικτύου εδώ: (virtualtelescope.eu) και εδώ: (slooh.com), η συνάντηση του κομήτη με τον πλανήτη Άρη, θα ξεκινήσει στις 16:45 UT (19:45 ώρα Ελλάδος) στις 19 Οκτωβρίου.


Αν σπάνια γεγονότα διεγείρουν την περιέργειά σας, τότε αυτό είναι το βράδυ για εσάς! Την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, ο αμυδρός κομήτης Siding Spring (C / 2013 A1) κάνει το πολυαναμενόμενο κοντινό του πέρασμα από τον Άρη, σε απόσταση 140.000 χιλιόμετρα από τον Άρη – την πιο κοντινή απόσταση που έχει έρθει οποιοσδήποτε κομήτης είτε στον Άρη είτε στη  Γη, στην καταγεγραμμένη ιστορία. 
Θα χρειαστείτε ένα 8-ιντσών ή μεγαλύτερο τηλεσκόπιο και έναν εξαιρετικό ουρανό για να τον δείτε. Αυτή θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη παρατήρηση, με τον Άρη χαμηλά στα νοτιοδυτικά στο τέλος του λυκόφωτος και τον κομήτη, μόνο 10ου ή 11ου μεγέθους, πιο αμυδρό από το αρχικά προβλεπόμενο, περισσότερες από 1.000 φορές αμυδρότερο από τον Άρη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: nasa.gov  και εδώ, mars.jpl.nasa.gov

Ο κομήτης Siding Spring

Στις 19 του Οκτώβρη 2014, ο κομήτης Siding Spring θα κάνει μια εξαιρετικά στενή επαφή με τον Άρη, θα περάσει από τον Κόκκινο Πλανήτη μόλις το ένα τρίτο της απόστασης Γης-Σελήνης. Για να παρακολουθήσετε αυτό το ιστορικό γεγονός, η NASA έχει κινητοποιήσει το σύνολο του στόλου των ρόβερ, δορυφόρων, παρατηρητηρίων της Γης και διαστημικά τηλεσκόπια.


Πηγή / Περισσότεραnasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ