Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Ρεαλιστική απόδοση μιας υπερμεγέθους μαύρης τρύπας και του δίσκου προσαύξησης για την ταινία "Διαστρικός Χώρος-Interstellar" του Κρίστοφερ Νόλαν (βίντεο)
Επιλογή για μεγέθυνσηCredit: Paramount Pictures
Στιγμιότυπο από το τελικό τρέιλερ του "Interstellar", που δείχνει τον Cooper (Matthew McConaughey) σε εξερεύνηση ενός εξωγήινου πλανήτη.
«Διαστρικός Χώρος-Interstellar» Επιστήμη: Επεξήγηση για την μαύρη τρύπα της ταινίας
Το "Interstellar", μπορεί να είναι ένα έργο φαντασίας, αλλά η επερχόμενη ταινία δίνει στους θεατές μια εκπληκτικά ακριβή εικόνα μιας μαύρης τρύπας, αναφέρουν οι δημιουργοί του.


Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Kip Thorne, "εκτελεστικός παραγωγός" του "Interstellar", συνεργάστηκε στενά για τα οπτικά εφέ της ταινίας, για να καταλήξει σε ένα άνευ προηγουμένου ρεαλιστικό πορτρέτο της «Γαργαντούα», την τερατώδη μαύρη τρύπα στον πυρήνα της ταινίας.
"Ούτε οι σκουληκότρυπες, ούτε οι μαύρες τρύπες, που αποτυπώνεται σε κάθε ταινία του Χόλιγουντ δεν παρουσιάστηκαν με αυτό τον τρόπο που πραγματικά θα εμφανιστεί σε αυτή την ταινία," είπε ο Θορν σε ένα νέο βίντεο εξήγησης που παράγεται από το περιοδικό Wired, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παραπάνω. 

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που η απεικόνιση ξεκινάει με γενικές εξισώσεις της σχετικότητας του Αϊνστάιν."

Η οπτικοποίηση της Γαργαντούα, αποκάλυψε ότι οι μαύρες τρύπες συστρέφουν τους "δίσκους προσαύξησης" του υλικού που ρέει σε σύνθετα και εντυπωσιακά σχήματα - ένα εύρημα που είχε αρκετή επίδραση στον Θορν.


«Είδα αυτό το δίσκο να τυλίγεται πάνω από τη μαύρη τρύπα, και κάτω από τη μαύρη τρύπα,» είπε. 

"Μου ήταν γνωστό διανοητικά, αλλά γνωρίζοντας ότι διανοητικά είναι εντελώς διαφορετικό από το να βλέπεις ή να το αισθάνεσαι."

Η συνεργασία μεταξύ του Θορν και των ανθρώπων που δούλεψαν για τα οπτικά εφέ  του "Interstellar", με επικεφαλής τον Paul Franklin, θα επεκταθεί ακόμη για να δημοσιεύσουν άρθρα σε επιστημονικά συγγράμματα, είπε ο Θορν.


"Εμείς πάμε για να γράψουμε αρκετά τεχνικά έγγραφα σχετικά με αυτό - που αποσκοπούν στην αστροφυσική κοινότητα και, στη συνέχεια, κάτι για την κοινότητα των υπολογιστικών-γραφικών - λέγοντας, Εδώ είναι μερικά πράγματα που έχουμε ανακαλύψει σχετικά με τον βαρυτικό εστιασμό από τις ταχέως περιστρεφόμενες μαύρες τρύπες που δεν είχαμε γνωρίσει ποτέ πριν," είπε ο Θορν.


Το "Interstellar", είναι σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν και με τους ηθοποιούς, Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain και Michael Caine. 
Στην ταινία, η επιβίωση της ανθρωπότητας στη Γη απειλείται, έτσι ώστε, μια ομάδα εξερευνητών ξεκινά ένα εξωγαλαξιακό ταξίδι για να αναζητήσουν ένα νέο σπίτι για το είδος μας. 
Το "Interstellar" θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες 7 Νοεμβρίου (6 Ελλάδα).


Αλλά απ' ότι φαίνεται, δεν είναι και κάτι νέο:

Σχετικά: Ταινία: «Διαστρικός χώρος»


To-New-Sas

Πηγή: reddit.com , space.com , wired.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ