Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Το Οπορτιουνιτι ρόβερ λαμβάνει πανοραμική εικόνα της «Κορυφογραμμής Wdowiak»
Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Αυτή η στερεοφωνική θέα από της NASA το ρόβερ Οπορτιουνιτι εξερευνητής, δείχνει την "Κορυφογραμμή Wdowiak," από αριστερά σε πρώτο πλάνο από το κέντρο, ως μέρος εμφάνισης προς το Βορά με ίχνη ορατά στα δεξιά του ρόβερ. Η εικόνα συνδυάζει θέα από το αριστερό και το δεξί φακό της πανοραμικής κάμερας του Οπορτιουνιτι (Παν-καμ) να εμφανίζονται τρισδιάστατα όταν φαίνονται μέσα από τα μπλε-κόκκινα γυαλιά με τον κόκκινο φακό στα αριστερά.
Η τελευταία θέση εργασίας πεδίου για της NASA, το ρόβερ εξερεύνησης Οπορτιουνιτι, το οποίο έχει εξετάσει μια σειρά από κρατήρες του Άρη από το 2004, βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου που προεξέχει από το χείλος ενός μεγάλου κρατήρα και φέρει το δικό του πολύ μικρότερο κρατήρα. Ονομάζεται "Κορυφογραμμή Wdowiak."

Η κορυφογραμμή εκτείνεται περίπου 500 πόδια (περίπου 150 μέτρα) και βρίσκεται περίπου 40 πόδια (12 μέτρα) πάνω από το γύρω έδαφος, η απόσταση είναι περίπου όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, έξω από την κύρια γραμμή κορυφογραμμής του δυτικού χείλους του κρατήρα Endeavour.


Η επιστημονική ομάδα το αποκαλεί "Κορυφογραμμή Wdowiak" [DOW-ee-ak] ως φόρο τιμής στο πρώην μέλος της ομάδας Thomas J. Wdowiak (1939-2013), ο οποίος δίδαξε αστρονομία για δεκαετίες στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, Μπέρμιγχαμ.

«Δεκαετίες αργότερα, όταν επιλέχθηκε από τη NASA για να είναι στην ομάδα του ρόβερ της επιστήμης του Άρη μαζί του, είπα στον Τομ, ότι ήταν ένα από τα παιδιά που με ενέπνευσε,», δήλωσε ο Ράις. "Εμπνέει τους νέους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για την εξερεύνηση του διαστήματος, και που είναι σημαντικό για εμάς σε αυτή την αποστολή."

Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Αυτή θέα από το ρόβερ εξερεύνησης Οπορτιουνιτι της NASA, δείχνει την "Κορυφογραμμή Wdowiak," από αριστερά σε πρώτο πλάνο από το κέντρο, ως μέρος μιας εμφάνισης προς το Βορά με ίχνη ορατά στα δεξιά του ρόβερ.
Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Αυτή θέα από της NASA το ρόβερ εξερεύνησης Οπορτιουνιτι, δείχνει την "Κορυφογραμμή Wdowiak" σε ψευδές χρώμα, από αριστερά σε πρώτο πλάνο από το κέντρο, ως μέρος μιας εμφάνισης προς το Βορά με ίχνη ορατά στα δεξιά του ρόβερ.


To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ