Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 20 Νοεμβρίου, στη σκιά από το «κώμα»Αυτό το ψηφιδωτό από τη NAVCAM, περιλαμβάνει τέσσερις επιμέρους εικόνες που λήφθηκαν στις 20 Νοεμβρίου από απόσταση 30,8 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67Ρ / CG. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,6 μ / εικονοστοιχείο, έτσι ώστε κάθε πρωτότυπο 1024 x 1024 εικονοστοιχείου πλαίσιο μετράται περίπου 2,7 χιλιόμετρα κατά μήκος. 
Το μωσαϊκό έχει ελαφρώς έχει υποστεί εκ νέου κλιμάκωση, περιστροφή, περικοπή και μετράται περίπου 4,2 Χ 5,0 χιλιόμετρα.Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες ψηφιδωτού από τη NAVCAM περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 20 Νοεμβρίου. (Περισσότερα)
Λόγω της περιστροφής και τη μετακίνησης του κομήτη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας λήψης της εικόνας, κάνοντας ένα μωσαϊκό περιλαμβάνει ορισμένους συμβιβασμούς, τα χαρακτηριστικά αλλάζουν ελαφρώς από τη μία εικόνα στην επόμενη. 
Επιπλέον, η σκέδαση στην οπτική εικόνα της NAVCAM μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας και έντασης τεχνουργήματα, που είναι δύσκολο να καλύψουν την ένωση του μωσαϊκού.

Έτσι, για αυτό το σύνολο των εικόνων της NAVCAM, έγινε κάποιο προ-μωσαϊκό συγκάλυψης και μετά-μωσαϊκό, εντοπίζοντας και διορθώνοντας την ένταση που έχει γίνει για να μειωθούν τα τεχνουργήματα χαμηλού επιπέδου. 
Από την ίδια τη φύση τους, οι προσαρμογές αυτές δεν είναι τέλειες. 
Ωστόσο, όπως πάντα, οι μεμονωμένες εικόνες διατίθενται επίσης παρακάτω για να σας επιτρέψει να ελέγξετε την ακρίβεια του μωσαϊκού και την ένταση που να ταιριάζει.

Η εικόνα δείχνει τεράστιες εκροές αερίου και σκόνης, καθώς και μικρότερους «πίδακες» που απορρέουν από το λαιμό και το μεγαλύτερο λοβό του κομήτη, γεγονός που υποδηλώνει αυξημένα επίπεδα δραστηριότητας, δεδομένου του ραντεβού τον Αύγουστο.

Η μετα-επεξεργασία στο Lightroom (Adobe), χρησιμοποιήθηκε επίσης για να αναδείξει τις αχνές εκροές, διατηρώντας τα φωτεινότερα χαρακτηριστικά του κομήτη. 
Κατ 'εξαίρεση, η έκδοση αυξημένης έκθεσης και αντίθεσης του ψηφιδωτού, παρέχεται επίσης για να δώσει μια ακόμα καλύτερη προβολή του υλικού που ρέει προς τα έξω.
Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Ίδιο με το παραπάνω ψηφιδωτό, με αυξημένη έκθεση και αντίθεση.Πιο συγκεκριμένα, στο κάτω μέρος του ψηφιδωτού, το μη φωτισμένο τμήμα του κομήτη ξεχωρίζει ως σκιαγράφημα κατά την ευρύτερη διάχυτη εκπομπή που προέρχεται από το κώμα του κομήτη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μια διάχυτη «ατμόσφαιρα» κοντά στην επιφάνεια του κομήτη φαίνεται κατά μήκος των φωτιζόμενων άκρων, αλλά αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε σκέδαση στην οπτική εικόνα από τη NAVCAM. 
Ο μεγάλος αριθμός των μικρών λευκών κηλίδων στην εικόνα, είναι πιθανόν στίγματα από σκόνη ή άλλα μικρά αντικείμενα στην περιοχή του κομήτη.


To-New-Sas

Πηγή: blogs.esa

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ