Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 26 ΝοεμβρίουΑυτό το μοντάζ τεσσάρων εικόνων αποτελείται από εικόνες που λήφθηκαν στις 26 Νοεμβρίου από απόσταση 30,1 χλμ από το κέντρο του 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,4 μ / εικονοστοιχείο έτσι κάθε αρχικό 1024 x 1024 εικονοστοιχείου πλαίσιο μετράτιαι περίπου 2,5 χιλιομέτρων κατά μήκος.


Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μοντάζ από τη NAVCAM περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 26 Νοεμβρίου.
Μια γρήγορη ματιά στην κάτω αριστερή και κάτω δεξιά εικόνα (πρώτη και τελευταία στη σειρά) γρήγορα αποκαλύπτει ότι η περιστροφή του κομήτη ήταν σημαντική στα είκοσι λεπτά που πέρασαν μεταξύ των δύο εικόνων που λήφθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι τα εργαλεία για τη δημιουργία ψηφιδωτών, είναι πιθανό να εισάγουν ορισμένα αισθητά τεχνουργήματα. 
Για παράδειγμα, να δούμε το πώς οι σκιές έχουν αλλάξει γύρω από το διακριτικό σχήμα U, χαρακτηριστικό κοντά στο όριο μεταξύ των δύο κατώτερων πλαισίων.

Ο κομήτης εξακολουθεί να δείχνει εκροές αερίου και σκόνης, το οποίο είναι ακόμη πιο εμφανές στην υψηλότερη αντίθεση του μοντάζ που παρέχεται παρακάτω. 
Αυτή η υψηλότερη αντίθεση φέρνει επίσης τις λεπτομέρειες ορισμένων από τις σκιασμένες περιοχές, όπως οι απότομες πλαγιές που αυξάνονται μέχρι το μεγάλο "λάκκο" στο μικρότερο από τους δύο λοβούς του κομήτη.

Η υψηλότερη αντίθεση μοντάζ, τονίζει επίσης ορισμένα τεχνουργήματα σκέδασης (π.χ. το στρογγυλό χαρακτηριστικό στην κορυφή του αριστερού πλαισίου) και το βινιετάρισμα (στο κέντρο του μοντάζ).
Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Έκδοση ψηλότερης αντίθεσης μοντάζ στις 26 Νοεμβρίου.
Τα αρχικά τέσσερα πλαίσια παρέχονται παρακάτω:


Σχετικά: Κομήτες - Αποστολές - Ροζετα

To-New-Sas

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ