Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Κόλαση φωτιάς σε βίντεο από την έκρηξη του πυραύλου Ανταρης
Νέες εντυπωσιακές εικόνες αποκαλύπτουν τη στιγμή που ο πύραυλος τυλίγεται στις φλόγες στον αέρα


Το βίντεο της έκρηξης του πυραύλουΟυάσινγκτον 

Ο πύραυλος απογειώνεται, παίρνει φωτιά και ξαναπέφτει στο έδαφος σε μια τρομακτική έκρηξη. Ένα  μήνα μετά το ατύχημα, φωτογράφοι που παρακολουθούσαν την εκτόξευση παρουσιάζουν βίντεο από την έκρηξη του πυραύλου Antares στις 28 Οκτωβρίου.


Σε κανονικές συνθήκες, οι φωτογράφοι μπορούν να συλλέξουν τις κάμερές τους λίγες ώρες μετά την εκτόξευση. Όμως η περίπτωση του Antares μόνο κανονική δεν ήταν.


Ατύχημα "ζωντανά"


Όπως εξηγεί το AmericaSpace.com, ομάδα της NASA απέκλεισε τη βάση του νησιού Ουάλοπς της Βιρτζίνια και κατάσχεσε το οπτικό υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διερεύνηση του ατυχήματος.

Πέρασαν εβδομάδες μέχρι να παραδώσει η NASA στους φωτογράφους ένα μέρος του υλικού, βίντεο από τέσσερις κάμερες που βρίσκονταν κοντά στην εξέδρα εκτόξευσης.

«Ο πύραυλος φαινόταν να μένει μετέωρος στον αέρα και άρχισε να καίγεται. Ήταν σαν να βλέπεις συντριβή τρένου σε αργή ταχύτητα. Έπεσε σε μια στήλη φωτιάς και εξερράγη με το που άγγιξε το έδαφος. Μπορούσαμε να νιώσουμε τη ζέστη από απόσταση ενάμισι μιλίου» διηγείται ο φωτογράφος Έλιοτ Σέβερν.

«Δευτερόλεπτα μετά χτύπησε το ωστικό κύμα, και όλοι τρέξαμε να εκκενώσουμε την περιοχή. Δεν είχαμε ελπίδες ότι οι κάμερες θα επιζούσαν» συνεχίζει.

Στην κορυφή του Antares ήταν τοποθετημένη η κάψουλα Cygnus της εταιρείας Orbital Sciences, η οποία θα παρέδιδε 2,2 τόνους τροφίμων και προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Λίγες μέρες μετά την απώλεια του πυραύλου ακολούθησε η συντριβή του SpaceShipTwo, ενός πειραματικού σκάφους της Virgin Galactic σχεδιασμένου για πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ