Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι φάσεις της Σελήνης για το 2015Το Σεληνιακό ημερολόγιο για το 2015, όπου σημειώνονται οι Σεληνιακές και Ηλιακές εκλείψεις του έτους:
Σεληνιακό Ημερολόγιο 2015 (Πηγή)

Η φάση και η λίκνιση της Σελήνης για το 2015, σε ωριαία διαστήματα. 
Περιλαμβάνει συμπληρωματικά γραφικά που εμφανίζουν την τροχιά της Σελήνη, τα  υπο-Ηλιακά σημεία (κίτρινη κουκκίδα), τα Γήινα σημεία (μπλε κουκκίδα), και την απόσταση της Σελήνης από τη Γη σε πραγματική κλίμακα. Επισημαίνονται επίσης και οι κρατήρες με τα ονόματά τους κοντά στη διαχωριστική γραμμή (γραμμή που χωρίζει την ημέρα από τη νύχτα).Αυτή η απεικόνιση δείχνει τις φάσεις της Σελήνης και τη λίκνιση σε ωριαία διαστήματα κατά τη διάρκεια του 2015, όπως φαίνεται από το βόρειο ημισφαίριο. 
Κάθε καρέ αντιπροσωπεύει μία ώρα. 

Επιπλέον, αυτή η απεικόνιση δείχνει τη θέση της Σελήνης σε τροχιά, τα Γήινα και υπο-Ηλιακά σημεία (μπλε και κίτρινη κουκκίδα πάνω και κάτω αριστερά), την απόσταση από τη Γη σε πραγματική κλίμακα, και οι ετικέτες των κρατήρων στην διαχωριστική γραμμή. 

Το Lunar Reconnaissance οχήματος σε τροχιά, (LRO), έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη από το καλοκαίρι του 2009. 
Το λέιζερ υψομέτρου (ΛΟΛΑ) και η κάμερα (LROC) καταγράφει το τραχύ, χωρίς αέρα Σεληνιακό έδαφος σε εξαιρετική λεπτομέρεια, καθιστώντας δυνατή την απεικόνιση της Σελήνης με ανεπανάληπτη πιστότητα. 
Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις μεγάλες σκιές κοντά στη διαχωριστική γραμμή, ή γραμμή που χωρίζει την μέρα από τη νύχτα. 
Το "σφυροκοπημένο", απόκρημνο τοπίο φαίνεται σε έντονα ανάγλυφα σημεία όπου θα ήταν αδύνατο να αναδημιουργηθούν στον υπολογιστή χωρίς τους παγκόσμιους χάρτες εδάφους όπως αυτοί που παρέχονται από το LRO.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την απεικόνιση, ή να δείτε το πως θα φαίνεται η Σελήνη σε οποιαδήποτε στιγμή το 2015, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://svs.gsfc.nasa.gov/goto?4236To-New-Sas

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ