Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Το χειρότερο ταξίδι γύρω από τον πλανήτη
Βακτήρια, μύκητες και αρθρόποδα ζουν σε… κλουβιά έξω από τον ΔΔΣ
Credit: (Roscosmos)
Στα κλουβιά αυτά έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται διάφορα είδη η αντοχή των οποίων μελετάται σε αυτές τις ακραίες για τη ζωή συνθήκες. (Περισσότερα)
Καθώς εσείς μπορείτε να γιορτάσετε το τέλος του έτους, στη ζεστασιά του σπιτιού σας, διαθέστε λίγο χρόνο σκέψης για τους οργανισμούς που οδηγούνται με ένα τρίτης κατηγορίας εισιτήριο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - βιδωμένοι στο εξωτερικό χωρίς καμία προστασία έναντι στο ανοιχτό διάστημα.


Δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πειράματα που διεξάγονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 
Το πείραμα "Έκθεση"-R2 έχουν οργανώσει και παρακολουθούν οι Ρώσοι κοσμοναύτες του ΔΔΣ. 
Το πείραμα αφορά την αντοχή της ζωής στις ακραίες διαστημικές συνθήκες. 
Στο πλαίσιο αυτό οι Ρώσοι κοσμοναύτες έχουν τοποθετήσει έξω από την μονάδα "Αστέρι" του Σταθμού μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένα κλουβιά στα οποία έχουν τοποθετηθεί 46 είδη βακτηρίων, μυκήτων και αρθρόποδων που είναι η μεγαλύτερη συνομοταξία ζώων στο ζωικό βασίλειο. 

Τα κλουβιά αυτά προσομοιώνουν στο εσωτερικό τους τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Αρη έτσι ώστε σε πρώτη φάση να διαπιστωθεί αν μπορεί να συντηρήσει κάποιες μορφές ζωής ο Κόκκινος Πλανήτης. 
Τα κλουβιά αυτά θα βρίσκονται εκτός του Σταθμού για 18 μήνες κάτι που σημαίνει ότι οι… ένοικοι τους θα είναι όλο αυτό διάστημα εκτεθειμένοι εκτός των άλλων στη βλαβερή διαστημική ακτινοβολία. 
Ετσι θα μελετηθεί η αντοχή αυτών των ειδών στην ακτινοβολία και οι πιθανές επιπτώσεις που θα τους προκαλέσει η έκθεση σε αυτή.
Copyright Roscosmos
"Έκθεση"-R2 (Περισσότερα)Copyright Roscosmos
Εγκατάσταση του "Έκθεση"-R2 (Περισσότερα)


Copyright Roscosmos
Μια εντυπωσιακή θέα
Θέα από την κάμερα του κράνους που έχει ο κοσμοναύτης Ολεγκ Αρτέμιεφ κατά τη διάρκεια του διαστημικού περιπάτου με τον Αλεξάντερ Σκβόρτσοφ για να εγκαταστήσουν το "Έκθεση"-R2 της ESA έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. (Περισσότερα)

To-New-Sas

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ - esa - ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ