Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι ερευνητές προτείνουν βαλλιστική σύλληψη ως φθηνότερη διαδρομή στον Άρη
Credit: arXiv:1410.8856 [astro-ph.EP]
Δομή των βαλλιστικών μεταφορών σύλληψης στον Άρη.
Οι διαστημικοί επιστήμονες Φραγκίσκου Τόπποτο και Εδωαρδ Μπελμπρουνο, προτείνουν σε ένα έγγραφο στο οποίο έχουν γράψει και ανεβάσει στο διακομιστή προεκτύπωσης arXiv, την ιδέα της χρησιμοποίησης των βαλλιστικών συλλήψεων ως ένα μέσο μετακίνησής στον Άρη, αντί για την παραδοσιακή προσέγγιση μεταφοράς "Χόχμανν". 
Προτείνοντας μια τέτοια προσέγγιση, θα ήταν πολύ φθηνότερη και θα επέτρεπε στο να παρακάμψουν την ανάγκη για εκτόξευση προγραμματισμού.

Ο παραδοσιακός τρόπος για να φτάσουμε στον Άρη είναι να υπολογίσουμε το που θα είναι ο πλανήτης σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο και, στη συνέχεια, την εκτόξευση ενός πυραύλου για να φτάσει εκεί την ίδια στιγμή, αυτό είναι γνωστό ως η προσέγγιση μεταφοράς Χοχμαν και περιλαμβάνει τη χρήση ρουκετών κατά την άφιξη για να τον επιβραδύνουν, καθώς ο πύραυλος έχει σταλεί το συντομότερο δυνατόν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.
Αυτές οι ρουκέτες χρησιμοποιούν πολλά καύσιμα που καθιστούν το ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη ογκώδες και ακριβό.
Η προσέγγιση μεταφοράς Χοχμαν, περιλαμβάνει επίσης προγραμματισμό κατά τη διάρκεια βέλτιστης έναρξη προγραμματισμού, όταν η Γη και ο Άρης είναι αρκετά κοντά μαζί, το οποίο μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα αν υπάρχει μια καθυστέρηση για οποιοδήποτε λόγο, χρειάζεται να περιμένετε για μία άλλη προγραμματισμένη εκτόξευση που μπορεί να σημαίνει αναμονή μέχρι δύο έτη.
Στο έγγραφό τους, οι Τόπποτο και Μπελμπρουνο, προτείνουν τη λήψη μιας άλλης προσέγγισης γενικά-αντί να στοχεύσουμε στον πλανήτη άμεσα, προτείνουν ένα στόχο για μια θέση μπροστά από τον πλανήτη σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και περιμένοντας τον πλανήτη να φτάσει σε εκείνο το σημείο-μια προσέγγιση γνωστή ως βαλλιστική σύλληψη.To-New-Sas

Πηγή: PHYS.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ