Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα 3 Ιανουαρίου 2015 (2)
1888,
χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το 91 εκατοστών διαθλαστικό τηλεσκόπιο στο Αστεροσκοπείο Λινκ στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο μέχρι τότε.
Το Μεγάλο Λικ 91 εκατοστών (36 ιντσών) διοπτρικό, σε 1889 χαρακτική3 Ιανουαρίου 1999
Εκτοξεύεται από τη NASA το διαστημικό σκάφος “Mars Polar Lander" με πύραυλο «Δέλτα – 2» και με προορισμό το νότιο πόλο του Άρη.Εκτοξεύεται από τη NASA το διαστημικό σκάφος «Μαρς Πόλαρ Λάντερ» (“Mars Polar Lander”), με πύραυλο «Δέλτα – 2» και με προορισμό το νότιο πόλο του Άρη. Αποστολή του ήταν να αναζητήσει στην επιφάνεια του Άρη ή στο υπέδαφός του, στοιχεία για τους εποχικούς κύκλους του νερού, του διοξειδίου του άνθρακα και της επιφανειακής σκόνης. Το σκάφος αυτό φιλοξενούσε και ένα ρωσικό πείραμα  για τοποθέτηση ενός μικροφώνου στην επιφάνεια του Άρη, με το οποίο θα συλλαμβάνονταν για πρώτη φορά ήχοι και θόρυβοι από τον πλανήτη αυτό.

Έτσι θα είχαμε εικόνα και ήχο ταυτόχρονα, ενώ θα αποκαλύπτονταν νέα δεδομένα για σεισμούς, ανέμους, πτώσεις μετεωρόλιθων και άλλα απρόβλεπτα γεγονότα.
Αλλά, ενώ μέχρι λίγο πριν από την προσεδάφιση, το Δεκέμβριο του 1999, όλα πήγαιναν θαυμάσια, ξαφνικά χάθηκε η επαφή μαζί του και ποτέ δεν εξακριβώθηκε τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με τις υποθέσεις των αρμοδίων, μπορεί να προσέκρουσε σε βράχο ή να προσεδαφίστηκε σε κάποιον βαθύ κρατήρα ή άλλο σχηματισμό της αρειανής επιφάνειας.

Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ