Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Το πρόγραμμα ASA-SN στοχεύει ένα σουπερνόβα στη γειτονιά μας στο σύμπαν
Credit: ASAS-SN / Το Πανεπιστήμιο του Οχάιο
Στα αριστερά της αρχειακής εικόνας από το πρόγραμμα Σλοαν Ψηφιακού Ουρανού Έρευνα, ένας γαλαξία περίπου 400 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά στο οποίο η "Αυτοματοποιημένη Έρευνα Όλου του Ουρανού για Υπερκαινοφανείς" (ASA-SN, προφέρεται «δολοφόνος») εντόπισε ένα φωτεινό σουπερνόβα στις 3, Ιαν. 2015 .
Στη δεξιά είναι μια εικόνα που υποβλήθηκε από τον ερασιτέχνη Seiichiro Kiyota του ASAS-SN, του προγράμματος "Μεταβλητός Αστέρας - Παρατηρητές Συνδέσμου" στην Ιαπωνία, η οποία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σουπερνόβα.Ενώ πολλές αστρονομικές συνεργασίες χρησιμοποιούν ισχυρά τηλεσκόπια για να στοχεύσουν μεμονωμένα αντικείμενα στο μακρινό σύμπαν, ένα νέο έργο στο κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο, κάνει κάτι ριζικά διαφορετικό: χρησιμοποιεί μικρά τηλεσκόπια για να μελετήσει ένα αυξανόμενο τμήμα στο κοντινό σύμπαν κατευθείαν.

Η στρατηγική αυτή αποδίδει καρπούς. 
Κατά τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας (AAS) στο Σιάτλ αυτή την εβδομάδα, οι ερευνητές ανέφεραν τις πρώτες επιτυχίες από το πρόγραμμα "Αυτοματοποιημένη Έρευνα Όλου του Ουρανού για τους Υπερκαινοφανείς" (ASA-SN, προφέρεται "δολοφόνος").

Δεδομένου ότι ξεκίνησε επίσημα τον Μάιο του 2014, το ASAS-SN εντόπισε 89 φωτεινά σουπερνόβα και καταμέτρησε-περισσότερα από όλες τις άλλες επαγγελματικές αστρονομικές έρευνες που συνδυάζονται.

Το ASAS-SN καλύπτει τα πλησιέστερα 500 εκατομμύρια έτη φωτός γύρω από τον Γαλαξία μας, περίπου 1 τοις εκατό του αισθητού σύμπαντος, η άκρη του οποίου είναι περισσότερο από 46 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

«Είναι φυσικό να ενδιαφερόμαστε για την τοπική γειτονιά μας. 
Αυτή είναι στην οποία ζούμε, εδώ βρίσκεται η δράση», είπε ο Krzysztof Stanek, καθηγητής αστρονομίας στο κράτος του Οχάιο.


Το δημοσίευμα της ανακάλυψης: astronomy.ohio-state

Η μελέτη: http://www.astronomerstelegram.org/?read=6864


Το-Νιου-Σας

Πηγή: phys

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ