Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Μηχανές διδάσκουν τους αστρονόμους για τα αστέρια
Credit: NASA/JPL-Caltech
Οι αστρονόμοι έχουν γυρίσει σε μια μέθοδο που ονομάζεται «μηχανική μάθηση» για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις ιδιότητες του μεγάλου αριθμού των άστρων.Οι αστρονόμοι κινητοποιήθηκαν προς τη βοήθεια των μηχανημάτων για να ταξινομήσουν χιλιάδες αστέρια στο γαλαξία μας και να μάθουν τα μεγέθη, τις συνθέσεις τους και άλλα βασικά χαρακτηριστικά.

Η έρευνα αποτελεί μέρος του αυξανόμενου τομέα της μηχανικής μάθησης, στην οποία οι υπολογιστές μαθαίνουν από μεγάλα σύνολα δεδομένων, βρίσκοντας μοτίβα όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν με άλλο τρόπο. 
Η μηχανική μάθηση είναι τα πάντα, από τα μέσα ενημέρωσης, υπηρεσίες συνεχούς ροής που προβλέπουν τι θέλετε να παρακολουθήσετε, στο ταχυδρομείο, όπου οι υπολογιστές διαβάζουν αυτόματα χειρόγραφες διευθύνσεις και την άμεση αλληλογραφία με τους σωστούς ταχυδρομικούς κώδικες.

Ο Μίλερ παρουσίασε τα αποτελέσματα σήμερα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ.

«Με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα είδη των άστρων στο Γαλαξία μας, μπορούμε να χαρτογραφήσουμε καλύτερα τη δομή και την ιστορία του γαλαξία», είπε ο Μίλερ.

Μόνον ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταστήσει εύκολα την έννοια όλων αυτών των δεδομένων. 
Αυτό είναι όπου οι μηχανές, ή σε αυτήν την περίπτωση, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν εξειδικευμένους αλγορίθμους, μπορεί να βοηθήσουν.

Μόλις η φάση εκπαίδευσης τελείωσε, ο υπολογιστής ήταν σε θέση να κάνει προβλέψεις δικές του για άλλα αστέρια αναλύοντας μόνο το καμπυλωτό φως.

"Μπορούμε να ανακαλύψουμε και να ταξινομήσουμε νέους τύπους άστρων χωρίς την ανάγκη φάσματος, τα οποία είναι ακριβά και χρονοβόρα για την απόκτηση," είπε ο Μίλερ.

Ο επόμενος στόχος της ομάδας είναι να κάνει τους υπολογιστές αρκετά "έξυπνους" για να χειριστεί περισσότερα από 50 εκατομμύρια μεταβλητούς αστέρες όπου το έργο LSST θα παρατηρήσει.

"Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για να εφαρμόσουμε προηγμένους αλγόριθμους για την αστρονομία," είπε ο Μίλερ." 
Η μηχανική μάθηση μας επιτρέπει να εξορύξουμε σπάνια και σκοτεινά πετράδια μέσα σε πολύ βαθιά σύνολα δεδομένων όπου οι αστρονόμοι μόλις τώρα αρχίζουν να αποκτούν».


Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ