Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Οι γιγαντιαίοι θερμοπίδακες στο φεγγάρι του Δία Ευρώπη, λείπουνΠίστωση: ΝΑΣΑ / ESA / Κ Retherford / SWRI
Καλλιτεχνική απεικόνιση της εξάτμισης των θερμοπιδάκων που ξέσπασαν από την επιφάνεια του παγωμένου φεγγαριού του Δία. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ της ΝΑΣΑ, εντόπισε ενδείξεις τέτοιων λοφίων στην Ευρώπη, τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά από τότε δεν έχουν εμφανιστεί ξανά σε άλλες παρατηρήσεις.

Σαν Φρανσίσκο 

Οι τεράστιοι θερμοπίδακες στο παγωμένο φεγγάρι του Δία έχουν περάσει στο υπέδαφος.

Στα τέλη του περασμένου έτους, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ της ΝΑΣΑ, είχε εντοπίσει λοφία υδρατμών που εκτοξεύονταν περίπου 120 μίλια (200 χιλιόμετρα) στο διάστημα από το νότιο πόλο της Ευρώπης τον Δεκέμβριο του 2012. 
Η είδηση έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς πρότειναν ότι αυτός ο ρομποτικός ανιχνευτής θα μπορούσε να είναι σε θέση να δοκιμάσει την Ευρώπη για το αν πιθανόν υποστηρίζει τη ζωή κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών, χωρίς να αγγίξει την επιφάνεια του φεγγαριού.

Οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει το Χαμπλ στην Ευρώπη επανειλημμένα από τότε, προσπαθώντας να επιβεβαιώσουν και να χαρακτηρίσουν τα λοφία κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών τους τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. 
Αλλά έχουν καταλήξει στο ότι είναι "κενό" από εκτόξευση θερμοπιδάκων.

"Δεν έχουμε βρει ακόμα κάποια σημάδια υδρατμών στις νέες εικόνες μέχρι στιγμής," μέλος της ομάδας Λορενζ Ροθ, του Νοτιοδυτικού Ινστιτούτου Έρευνας στο Σαν Αντόνιο, είπε στις 19 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας εδώ, στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU).Πίστωση: ΝΑΣΑ / ESA / Λ. Ροθ / SWRI / Πανεπιστήμιο της Κολωνίας
Εικόνα που δείχνει τη θέση των εξατμιζόμενων λοφίων στο παγωμένο φεγγάρι του Δία, όπως φαίνεται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ της ΝΑΣΑ, τον Δεκέμβριο του 2012. Άλλες εκστρατείες αναζήτησης από το Χαμπλ από τότε δεν έχουν παρατηρήσει κανένα σημάδι των λοφίων.Επιπλέον, οι ερευνητές ανακοίνωσαν στις 18 Δεκέμβρη στο AGU, ότι το διαστημικό σκάφος Κασσίνι της ΝΑΣΑ, το οποίο πραγματοποίησε πτήση από τον Δία το 2001, καθ 'οδόν προς τον Κρόνο, επίσης δεν παρατήρησε καμία δραστηριότητα εξάτμισης λοφίου στην Ευρώπη εκείνη την εποχή.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ, απεικόνισε ένα λοφίο υδρατμών που προέρχεται από το φεγγάρι σε παρατηρήσεις του Δεκεμβρίου το 2012. Η καλλιτεχνική απεικόνιση χρησιμοποιεί πραγματικές εικόνες του Δία και της Ευρώπης με το μέγεθος του νέφους να είναι ακριβές, αλλά η φωτεινότητα αυξάνεται για το αποτέλεσμα.
Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν σημαίνει κατ 'ανάγκη ότι δεν υπάρχουν θερμοπίδακες στην Ευρώπη.

"Είναι σίγουρα ακόμα πιθανό ότι η δραστηριότητα νέφους συμβαίνει , αλλά είναι σπάνια ή τα λοφία είναι μικρότερα από ό, τι βλέπουμε στον Εγκέλαδο," μέλος της ομάδας και της μελέτης του Κασίνι UVIS συν-συγγραφέας Αμάντα Χέντριξ, του Ινστιτούτου Πλανητικής Επιστήμης στο Τουσον, Αριζόνα, ανέφερε στην ανακοίνωση της ΝΑΣΑ. 
"Αν η εκρηκτική δραστηριότητα συνέβει κατά τη στιγμή της πτήσης του Κασίνι, ήταν σε ένα επίπεδο πολύ χαμηλό για να είναι ανιχνεύσιμη από τον Υπέρ-Φασματογράφο Απεικόνισης (UVIS)."

Πράγματι, οι ανακαλύψεις των λοφίων, δεν είχαν προσδοκία της συνεχούς και έντονης δραστηριότητας., οι παρατηρήσεις του Χαμπλ τον Οκτώβριο του 1999 και τον Νοέμβριο του 2012 δεν είχαν εντοπίσει κανένα σημάδι θερμοπιδάκων, δήλωσε ο Ροθ.

"Ήταν σαφές από την αρχή ότι αυτό είναι ένα παροδικό φαινόμενο", είπε.

Ο Ροθ, συνέστησε υπομονή, περιγράφοντας τον κυνηγό λοφίων Χαμπλ, ως έργο σε εξέλιξη. 
(Η τρέχουσα εκστρατεία αναζήτησης θα πρέπει να συνεχιστεί έως τον Απρίλιο του 2015.). 
Ο Φίλιπς εξέφρασε παρόμοια συναισθήματα, λέγοντας ότι τα αδύναμα ή / και διαλείποντα λοφία θα μπορούσαν να έχουν περάσει απαρατήρητα από το "Γαλιλαίο".

«Το τελικό αποτέλεσμα είναι εδώ, μείνετε συντονισμένοι,» είπε ο Φίλιπς.Το-Νιου-Σας

Πηγή: SPACE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ