Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Προορισμός: Σελήνη

Αυτή η ταινία 8 λεπτών παρέχει μια επισκόπηση της εξερεύνησης του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της Σελήνης, από το σεληνιακό κατακλυσμό στο όραμα της ΕΣΑ, για το πως θα μπορούσε να είναι η εξερεύνηση της Σελήνης.


Γιατί είναι η Σελήνη είναι σημαντική για την επιστήμη; 
Ποιους πόρους διαθέτει η Σελήνη; 
Το νερό υπάρχει; 
Γιατί θα πρέπει να πάμε πίσω και πώς θα το κάνουμε;Αποικίες στην αθέατη πλευρά της Σελήνης θέλει η ΕΣΑΤο φιλόδοξο σχέδιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος περιγράφεται σε εντυπωσιακό βίντεο (παραπάνω)Ενα νέο φιλόδοξο σχέδιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) αποκαλύπτεται μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. 
Το βίντεο που τιτλοφορείται «Προορισμός: Σελήνη» και σε αυτό περιγράφεται ένα σχέδιο δημιουργίας αποικιών στη Σελήνη. 

Τα υψώματα

Η ΕΣΑ θεωρεί ότι παράγοντας κλειδί για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ο άνθρωπος στο Διάστημα είναι να κατακτήσει τη Σελήνη. 
Η δημιουργία βάσεων και αποικιών στο φυσικό μας δορυφόρο αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς ένα πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα για την εξάπλωση μας αρχικά στο ηλιακό σύστημα και αργότερα ακόμη πιο μακριά. 
Οι εμπνευστές του συγκεκριμένου σχεδίου μιλάνε για τη δημιουργία αποικιών στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. 
Εχουν μάλιστα εντοπίσει και την περιοχή που θα δημιουργηθούν αυτές οι αποικίες. 
Πρόκειται για το λεκανοπέδιο Έιτκεν στον Νότιο Πόλο της Σελήνης που έχει διάμετρο περίπου 2,5 χιλιάδες χλμ και μεγάλα υψώματα κάποια εκ των οποίων εκτείνονται πολλά χλμ πάνω από το δάπεδο του. 
Αυτά τα υψώματα τα λούζει μόνιμα το ηλιακό φως άρα αποτελούν ιδανικό τόπο δημιουργίας αποικιών που θα χρησιμοποιούν την άφθονη ηλιακή ενέργεια για να λειτουργούν. 


Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΕΣΑ - Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος - ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ