Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Το διαστημικό σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» της ΝΑΣΑ ξεκινά τα πρώτα στάδια της συνάντησής του με τον Πλούτωνα
Πίστωση εικόνας: ΝΑΣΑ / JHU APL / SwRI / Στιβ Γκριμπεν
Καλλιτεχνική απεικόνιση του «Νέοι Ορίζοντες» της ΝΑΣΑ καθώς περνά τον Πλούτωνα και το μεγαλύτερο φεγγάρι του, τον Χάροντα, τον Ιούλιο του 2015.


Το "Νέοι Ορίζοντες" της ΝΑΣΑ, ξεκίνησε πρόσφατα την πολυαναμενόμενη, ιστορική συνάντηση του με τον Πλούτωνα. 
Το διαστημικό σκάφος εισέρχεται στο πρώτο από τα πολλά στάδια προσέγγισης που θα κορυφωθεί στις 14 Ιουλίου με την πρώτη κοντινή πτήση στο νάνο πλανήτη, 4.67 δις μίλια (7.5 δις χιλιόμετρα) από τη Γη.

“Η πρώτη αποστολή της ΝΑΣΑ στον μακρινό Πλούτωνα, θα είναι επίσης η πρώτη κοντινή προβολή στην ανθρωπότητα από αυτόν τον κρύο, ανεξερεύνητο κόσμο στο ηλιακό μας σύστημα,” δήλωσε ο Τζιμ Γκριν, διευθυντής της Πλανητικής Επιστήμης  του τμήματος της ΝΑΣΑ στην έδρα του οργανισμού στην Ουάσιγκτον. 
"Η ομάδα του "Νέοι Ορίζοντες", εργάστηκε πολύ σκληρά για να προετοιμαστεί για την πρώτη αυτή φάση, και το έκαναν άψογα."

Η εκστρατεία "οπτικής πλοήγησης", που ξεκινά αυτό το μήνα, σηματοδοτεί για πρώτη φορά φωτογραφίες από την αποστολή του "Νέοι Ορίζοντες" που θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν να εντοπιστεί η θέση του Πλούτωνα.

“Έχουμε ολοκληρώσει το μακρύτερο ταξίδι από οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος έχει πραγματοποιήσει εκτόξευση από τη Γη, και πτήση για να φτάσει στον πρωταρχικό στόχο του, τώρα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την εξερεύνηση,” δήλωσε ο Αλαν Στερν, κύριος ερευνητής του "Νέοι Ορίζοντες" από το Νοτιοδυτικό Ερευνητικό Ινστιτούτο στο Μπουλντερ του Κολοράντο.


Πιο εντατικές μελέτες του Πλούτωνα, θα ξεκινήσουν την άνοιξη, όταν οι κάμερες και τα φασματόμετρα πάνω στο "Νέοι Ορίζοντες" θα είναι σε θέση να παρέχουν υψηλότερες αναλύσεις εικόνας από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στη Γη. 

Τελικά, το διαστημικό σκάφος θα αποκτήσει εικόνες αρκετά καλές για να χαρτογραφήσει τον Πλούτωνα και τα φεγγάρια του με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό, τι επετεύχθει με τις προηγούμενες πλανητικές αποστολές αναγνώρισης.

Πίστωση εικόνας: ΝΑΣΑ / JHU APL / SwRI
Χρονοδιάγραμμα των φάσεων προσέγγισης και αναχώρησης - κυκλική στενή προσέγγιση στις 14 Ιουλίου 2015 - της συνάντησης του "Νέοι Ορίζοντες" με τον Πλούτωνα.
Πίστωση εικόνας: ΝΑΣΑ / JHUAPL
Της ΝΑΣΑ, το "Νέοι Ορίζοντες", είναι η πρώτη αποστολή στον Πλούτωνα και την ζώνη Κάιπερ, από παγωμένους, βραχώδεις μικρό-κόσμους στα εξωτερικά σύνορα του ηλιακού μας συστήματος. Αυτό, το καλλιτεχνικής απεικόνισης βίντεο, ακολουθεί το διαστημικό σκάφος "Νέοι Ορίζοντες" καθώς αφήνει τη Γη μετά την έναρξή του τον Ιανουάριο του 2006, μέσω της βαρύτητας του Δία που βοήθησε στην πτήση, τον Φεβρουάριο του 2007, για τη συνάντηση με τον Πλούτωνα και τα φεγγάρια του το καλοκαίρι του 2015.
Το-Νιου-Σας

Πηγή / ΠερισσότεραΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ