Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Ο περιπλανώμενος εξερευνητής «Ευκαιρία» λαμβάνει τη θέα από την κορυφή ενός λόφου στον Άρη
Credit: NASA
Ο εξερευνητής «Ευκαιρία» σε έναν κρατήρα του Άρη (προσομοιωμένη προβολή).
Ο εξερευνητής της ΝΑΣΑ βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στον Άρη καθώς οι μηχανικοί συνεχίζουν τη διόρθωση σε ένα πρόβλημα με την υπολογιστική μνήμη του.

Ο γηραιός εξερευνητής έστειλε νέες εικόνες στη Γη την Τετάρτη (7/1), επιβεβαιώνοντας ότι έφτασε στο λόφο, που ανεπίσημα ονομάζεται "Ακρωτήριο Δοκιμασίας".

Ο εξερευνητής, έχει προσεδαφιστεί στον Άρη περισσότερο από μια δεκαετία και έχει υποστεί πρόσφατα κρίσεις αμνησίας που απορρέουν από ένα ζήτημα με τη μνήμη φλας. 
Ο εξάτροχος εξερευντής έχει τη δυνατότητα να οδηγεί παρά το περιστασιακό σφάλμα μνήμης.

Το ροβερ, θα περάσει αρκετές ημέρες στο σημείο φωτογραφίζοντας, ώστε οι μηχανικοί να συλλέξουν εικόνες δημιουργώντας ένα έγχρωμο πανόραμα.

Ο διαχειριστής προγράμματος Τζον Κάλλας, λέει ότι το ροβερ θα προσπαθήσει να βρει ενδιαφέροντα βράχια για να μελετήσει. 
Εάν δεν υπάρχει κανένα, θα συνεχίσει την οδήγηση.(AP Photo/NASA)
Αυτή η εικόνα που στάλθηκε από το ροβερ της ΝΑΣΑ την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, 2015 δείχνει μια προβολή από την κορυφή ενός λόφου του Άρη. Το ροβερ θα περάσει αρκετές ημέρες στο σημείο φωτογραφίζοντας για να δημιουργήσουν οι μηχανικοί ένα έγχρωμο πανόραμα.
(AP Photo/NASA)
*Αυτή η εικόνα που στάλθηκε από το ροβερ της ΝΑΣΑ την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, 2015 δείχνει μια προβολή από την κορυφή ενός λόφου του Άρη. Το ροβερ θα περάσει αρκετές ημέρες στο σημείο φωτογραφίζοντας για να δημιουργήσουν οι μηχανικοί ένα έγχρωμο πανόραμα.

(AP Photo/NASA)
*Αυτή η εικόνα που στάλθηκε από το ροβερ της ΝΑΣΑ την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, 2015 δείχνει μια προβολή από την κορυφή ενός λόφου του Άρη. Το ροβερ θα περάσει αρκετές ημέρες στο σημείο φωτογραφίζοντας για να δημιουργήσουν οι μηχανικοί ένα έγχρωμο πανόραμα.Το-Νιου-Σας

Πηγή: phys

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ