Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Ο κομήτης του Ροζέτα 67Ρ σε σύγκριση με τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του Νεκρού Άστρου
Επιλογή για μεγέθυνση [2400 x 2000]
Illustration by Judy Schmidt.
Ο 67Ρ σε σύγκριση με άλλους κομήτες, αστεροειδείς και αντικείμενα της Γης. Ακόμη και το Νεκρό Άστρο.Έχουμε δει μια δέσμη εικόνων συγκρίνοντας τον κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο με όλα τα είδη των πόλεων και των αντικειμένων πάνω στη Γη, αλλά είναι δύσκολο να βάλουμε τα πάντα σε μια προοπτική. 
Πόσο μεγάλο είναι ακριβώς αυτό το πράγμα; 
Πόσο μεγάλο είναι αυτό σε σύγκριση με άλλους αστεροειδείς και κομήτες που έχουμε απεικονίσει; Τι συμβαίνει με τα πιο οικεία αντικείμενα, όπως το Μπουρτζ Χαλίφα και το Σέντραλ Παρκ;

Πόσο μεγάλος είναι ο 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο σε σύγκριση με το Νεκρό Άστρο;

Ευτυχώς, ο καλός μας φίλος Judy SchmidtSpaceGeck δημιούργησε αυτή την εικόνα για να ξεκαθαρίσει όλα τα παραπάνω. 
Δημιούργησε αυτή την υπέροχη γραφική πληροφορία (infographic) που δείχνει τον 67 / Ρ να περιβάλλεται από ένα σωρό άλλα αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος με παρόμοιο μέγεθος. Υπάρχει ο κομήτης Siding Spring, το φεγγάρι του Άρη, Δείμος, ο 19P / Borrelly, 103P / Χάρτλεϊ, και άλλα.

Και τότε θα μπορούμε να το συγκρίνουμε με ο Μπουρτζ Χαλίφα, τη μπλε φάλαινα, την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, και πολλά άλλα.

Αλλά το πιο σημαντικό, στο κάτω μέρος της εικόνας, μπορείτε να δείτε την μικρή καμπυλότητα του το πλήρως λειτουργικού Αστέρι Θανάτου. 
Ναι ... αυτά τα πράγματα είναι αρκετά μεγάλα.

Τέλος πάντων, σας συνιστώ να ελέγξετε την ανάρτηση του Τζούντι σχετικά με την εικόνα του στο Flickr και να διαβάσετε τα σχόλια πίσω από την εικόνα.


Σχετικά: Κομήτες

To-New-Sas

Πηγή: phys.org , universetoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ