Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Η δραστηριότητα του κομήτη αυξάνεται
Δραστηριότητα του κομήτη - 10 Σεπτεμβρίου 2014
Credits: ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/ INTA/UPM/DASP/IDA
OSIRIS, εικόνα του κομήτη 67Ρ / CG στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, δείχνει πίδακες της δραστηριότητας του κομήτη κατά μήκος σχεδόν ολόκληρου του σώματος του κομήτη.
Ο κομήτης 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο δείχνει μια σταδιακή, αλλά σαφή, αύξηση της δραστηριότητας του, όπως μπορεί να δει κανείς στις τελευταίες εικόνες που παρέχονται από την ομάδα του OSIRIS.

Ενώ οι εικόνες που λήφθηκαν πριν από λίγους μήνες, έδειξαν διακριτούς πίδακες σκόνης αφήνοντας τον κομήτη, αυτοί περιορίζονται στην περιοχή «λαιμού». 
Πιο πρόσφατα, οι εικόνες που λήφθηκαν από το σύστημα της επιστημονικής απεικόνισης του Ροζετα, το Όσιρις, δείχνει ότι η σκόνη εκπέμπεται κατά μήκος σχεδόν ολόκληρου του σώματος του κομήτη. 
Πίδακες έχουν επίσης ανιχνευθεί στο μικρότερο λοβό του κομήτη.

Από αυτές τις εικόνες, η ομάδα, θέλει να αντλήσει μια καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης της δραστηριότητας του κομήτη και τις φυσικές διεργασίες που οδηγούν σε αυτή.

"Το να είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε αυτές τις εκπομπές από κοντά για πρώτη φορά, μας δίνει πολύ πιο λεπτομερή στοιχεία," λέει ο κύριος ερευνητής Holger Sierks του OSIRIS. 
"Αλλά μία εικόνα από μόνη της, δεν μπορεί να μας πει όλη την ιστορία., από μία εικόνα, δεν μπορούμε να διακρίνουμε πού ακριβώς, στην επιφάνεια του κομήτη προκύπτει ένας πίδακας."

Σήμερα, ο 67Ρ / CG είναι περίπου 470 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο. 
Με βάση την πλούσια ιστορία των επίγειων παρατηρήσεων, οι επιστήμονες αναμένουν ακόμη μια δραστηριότητα του κομήτη, αισθητή, όσον αφορά την απόσταση των 300 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο., για το 67Ρ / CG - και το Ροζετα- αυτό το «όριο» θα περάσει στα τέλη Μαρτίου του 2015.

Παρακάτω: Δύο προβολές της ίδιας περιοχής στο λαιμό του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο (ο μεγαλύτερος λοβός είναι προς τα δεξιά και ο μικρότερος λοβός είναι προς τα αριστερά σε αυτόν τον προσανατολισμό). 
Η πρώτη εικόνα λήφθηκε με χρόνο έκθεσης λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και δείχνει λεπτομέρειες σχετικά με την επιφάνεια του κομήτη. 
Η δεύτερη εικόνα, ήταν υπερέκθεση (χρόνος έκθεσης των 18,45 δευτερολέπτων) για να αναδείξει τις λεπτομέρειες των πιδάκων που προκύπτουν από την επιφάνεια του κομήτη. 
Οι εικόνες λήφθηκαν από το OSIRIS, με την ευρυγώνια κάμερα στις 20 Οκτωβρίου 2014 από απόσταση 7,2 χιλιομέτρων από την επιφάνεια.
Credits: ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDATo-New-Sas

Πηγή: blogs.esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ