Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεταιΣυνεχίζεται μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στο Ευγενίδειο Ιδρυμα η έκθεση «Αιγαίον: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Για Μαθηματικά και Φυσική

Δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια αφιερωμένα στα Μαθηματικά και τη Φυσική περιλαμβάνει η σειρά εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο» του Μουσείου Ηρακλειδών, η οποία ξεκινάει από αύριο.
Για το διαδραστικό εργαστήριο μαθηματικών, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Α΄ & Β΄ Δημοτικού με κόστος συμμετοχής 60 ευρώ ανά παιδί, έχουν σχεδιασθεί δραστηριότητες και παιχνίδια που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν και να καταλάβουν τις μαθηματικές έννοιες της σχολικής ύλης των αντίστοιχων τάξεων. Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει κόστος συμμετοχής 80 ευρώ και προορίζεται για μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Δημοτικού, «ξεναγώντας» τους στον κόσμο των μηχανικών κατασκευών. Ειδικότερα, οι μαθητές Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού θα μάθουν να δημιουργούν και να προγραμματίζουν μικρά ρομπότ, ενώ τα παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄Δημοτικού θα γνωρίσουν το λογισμικό LEGO Mindstorms και στη συνέχεια θα το χρησιμοποιήσουν για να προγραμματίσουν έναν επεξεργαστή.
​​ΠΟΥ: Μουσείο Ηρακλειδών
ΠΟΤΕ: Εως 23 Νοεμβρίου
www.herakleidon-art.gr

ΑΙΓΑΙΟΝ
Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους

Συνεχίζεται μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στο Ευγενίδειο Ιδρυμα η έκθεση «Αιγαίον: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης. Μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες, multimedia, γεωλογικά δείγματα και απολιθώματα, η έκθεση αποτελεί ένα «οδοιπορικό» στην ιστορία του Αιγαίου και τις διεργασίες που το διαμόρφωναν εδώ και εκατομμύρια χρόνια, καταλήγοντας στο σημερινό ανάγλυφο. Παράλληλα, παρουσιάζεται ο φυτικός και ζωικός «θησαυρός» του Αιγαίου, αλλά και τα έργα τέχνης ή οι μύθοι που εμπνεύστηκε ο άνθρωπος «συμβιώνοντας» με το πέλαγος και τα γεωλογικά του φαινόμενα. Η είσοδος είναι δωρεάν.
​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου
ΠΟΤΕ: Μέχρι 23 Οκτωβρίου

ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ωθηση με νέες τεχνολογίες

Στον διάλογο για τις πιθανές μελλοντικές συνέργειες ανάμεσα στις αγορές της τεχνολογίας, της πληροφορικής, των μίντια και των τηλεπικοινωνιών φιλοδοξεί να συνεισφέρει το 16ο συνέδριο InfoCom World 2014, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις σχετικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στις παράλληλες ενότητες του συνεδρίου, θα συζητηθεί το μέλλον της τηλεόρασης, οι τρόποι ενίσχυσης του «οικοσυστήματος» των startup επιχειρήσεων, όπως και ο ρόλος που παίζουν για οποιαδήποτε εταιρεία σήμερα τα social media, το cloud και η στροφή στις φορητές συσκευές.
​​ΠΟΥ: Ξενοδοχείο Divani Caravel
ΠΟΤΕ: Τρίτη 21 Οκτωβρίου
www.info-com.gr

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ