Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Το Κασσινι βλέπει ηλιόλουστες θάλασσες στον Τιτάνα
Μια νέα εικόνα από τον δορυφόρο του Κρόνου δείχνει τη Kraken Mare να... λαμπυρίζει στο Διάστημα
Επιλογή για μεγέθυνση
Ο ωκεανός του Τιτάνα φωτοβολεί καθώς το χτυπά ο Ηλιος. Credit: (NASA/JPL-Caltech/University of Arizona/University of Idaho)


Πασαντίνα, Καλιφόρνια 

Μια εντυπωσιακή εικόνα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. 
Πρόκειται για μια σύνθεση από πολλές εικόνες, ένα φωτογραφικό μωσαϊκό όπως το χαρακτηρίζει η NASA, στο οποίο απεικονίζεται η μεγαλύτερη θάλασσα του Τιτάνα να λαμπυρίζει στο Διάστημα. 

Ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου βρίσκεται σύμφωνα με τους επιστήμονες σε μια γεωλογική κατάσταση παρόμοια με εκείνη που βρισκόταν η Γη στη βρεφική της ηλικία για αυτό και αποτελεί μόνιμο στόχο παρατήρησης. 
Στον Τιτάνα υπάρχουν μικρότερες και μεγαλύτερες λίμνες και θάλασσες υγρών υδρογονανθράκων (μεθάνιο, αιθάνιο προπάνιο, βουτάνιο, αιθυλένιο). 
Η μεγαλύτερη είναι η Θάλασσα Κράκεν (Kraken Mare) που βρίσκεται κοντά στον Νότιο Πόλο του Τιτάνα και στην οποία υπολογίζεται ότι υπάρχουν 45 χιλιάδες χιλιάδες κυβικά χλμ. υγρών υδρογονανθράκων. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA το λαμπύρισμα προκαλείται από την αντανάκλαση του Ηλιου στη Θάλασσα Κράκεν.


Η προβολή αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης του Κασινι 21 Αυγούστου 2014, από τον Τιτάνα, που αναφέρεται επίσης ως "T104" από την ομάδα του Κασίνι.Πηγή: tovima.gr , nasa.gov (πλήρες άρθρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ