Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Η Lego θα κυκλοφορήσει μοντέλο του Χαμπλ φτιαγμένο από τουβλάκιαΗ Lego, που κατασκευάζει τα αγαπημένα παιχνίδια των geeks (αλλά σίγουρα δε χρειαζόταν η διευκρίνηση στο συγκεκριμένο blog), παρακολουθεί και ακολουθεί τα νέα ρεύματα του 21ου αιώνα. Πέρα από πράγματα που έχουν αναφερθεί σε παλαιότερα ποστ(ς), μάθε ότι εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί ο ιστότοπος Lego Ideas, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ανεβάσει ένα μοντέλο που έφτιαξε από Lego, μαζί με φωτογραφίες, περιγραφή, βίντεο κλπ. 

Όλοι οι υπόλοιπο μπορούμε να δούμε τα διάφορα μοντέλα και να ψηφίσουμε αυτά που μας αρέσουν (απαιτείται σύντομο registration στο site για να ψηφίσεις). 
Μόλις μια ιδέα συγκεντρώσει 10.000 ψήφους, το επιτελείο της Lego δεσμεύεται να την εξετάσει σοβαρά, να την ψιλό-τροποποιήσει και να κυκλοφορήσει το μοντέλο στα καταστήματα σαν επίσημο προϊόν Lego!
Μπορεί το 10.000 να φαίνεται μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων χρηστών που θα ψηφίσουν, αλλά ήδη κάποια σχέδια κατάφεραν να τους μαζέψουν. 
Πρώτο και καλύτερο ένα λεπτομερές σχέδιο για τη βίλα του Μπρους Γουέιν.

Και ναι, μπορεί ο τίτλος του άρθρου έχει δείξει περισσότερα για το θέμα του από την ώρα που έκανες κλικ για να διαβάσεις, αλλά ένα από τα επόμενα -ελάχιστα ακόμα- σχέδια που συμπλήρωσαν 10.000 ψήφους είναι από σήμερα τα ξημερώματα και το Hubble. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το διόλου ευκαταφρόνητο social media reach των διαστημικών οργανισμών που αγκάλιασαν την προσπάθεια, οι space bloggers σαν τον Φιλ Πλέιτ.

Η Lego δεν έκανε ακόμα κάποια σχετική ανακοίνωση, (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Βεβαίως και έκανε! Απ' ό,τι φαίνεται, οι 10.000 ψήφοι μαζεύτηκαν μόλις ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας.) οπότε δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση αν και πότε θα κυκλοφορήσει το Hubble για όλους εμάς
Αν όμως μπορούμε να κρίνουμε από την ιστορία της βίλας του Μπρους Γουέιν, ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που θα περάσει η μακέτα από επανεξέταση της "επιτροπής Lego" (δουλειά όνειρο;) και σιγά σιγά θα οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός που θα μπει σε παραγωγή κάπου το 2015 (μέσα προς τέλη, ίσως και αργότερα). Τότε θα απομένουν μόνο 2 χρόνια μέχρι την εκτόξευση του James Webb, του αντικαταστάτη του Χαμπλ, οπότε το μοντέλο θα αποκτάει σιγά σιγά συλλεκτική αξία.

Όπως και το Lego Millennium Falcon.

Πηγή: bluedot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ