Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 1 Δεκεμβρίου 2014Αυτό το τεσσάρων εικόνων μωσαϊκό περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν με την NAVCAM του Ροζετα την 1η Δεκεμβρίου από απόσταση 30,1 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 
Η ανάλυση της εικόνας στο μωσαϊκό είναι 2,4 μ / εικονοστοιχείο και μετά τη συγκομιδή, μετράται 3,8 x 3,5 χλμ.. 
Τα επιμέρους 1024 x 1024 καρέ, τα οποία παρέχονται στο τέλος αυτής της ανάρτησης, μετρώνται 2.6 χλμ σε διάμετρο.Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες NAVCAM ψηφιδωτού περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2014.
Σε αυτόν τον προσανατολισμό, ο μικρότερος από τους δύο λοβούς του κομήτη είναι προς το άνω δεξιά της σκηνής, με τον μεγαλύτερο λοβό κάτω αριστερά.

Όπως πάντα, λόγω της εναλλαγής και της μετακίνησης του κομήτη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας λήψης των εικόνων, κάνοντας ένα ψηφιδωτό περιλαμβάνει κάποιους συμβιβασμούς, όπως χαρακτηριστικά που αλλάζουν ελαφρώς από τη μία εικόνα στην άλλη. 
Για παράδειγμα, σε αυτό το ψηφιδωτό, υπάρχει ένα προφανές ελάττωμα στην "ένταξη" μεταξύ των εικόνων που συνδέουν το μεγάλο λοβό (στο προσκήνιο) και το μικρότερο λοβό (στο παρασκήνιο).

Υπήρχε αρκετή μετατόπιση μεταξύ της πάνω-αριστερής και πάνω-δεξιάς εικόνας κάνοντας την αντιστοιχία εδώ δύσκολη, με αποτέλεσμα σε ορισμένα ήσσονος σημασίας χαρακτηριστικά και την αναντιστοιχία της έντασης. 
Η μικρή διόρθωση στρεβλώσεων που σημειώνεται στη διαδικασία ψηφιδωτών, άλλαξε επίσης την κλίμακα της εικόνας ελαφρώς. 
Έτσι, ως συνήθως, πριν από την ερμηνεία του ψηφιδωτού, έχουν ελεγχθεί τα πρωτότυπα καρέ, και / ή το μοντάζ παρακάτω.


Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μοντάζ από τη NAVCAM περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2014.Η θέα γύρω από τον ορίζοντα στα ανώτερα πλαίσια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με τους γκρεμούς, τις κορυφογραμμές και τους κώνους που συμβάλλουν στο δραματικό τοπίο.

Η γνώριμη τοποθεσία που περιλαμβάνει τον ογκόλιθο Χέοπα, μπορεί να φανεί στο κέντρο του κάτω αριστερού πλαισίου σε αυτό το μοντάζ, με μακριές σκιές πάνω στην γύρω πεδιάδα.

Μια παρόμοια γωνία παρατήρησης φάνηκε κατά το κλείσιμο των 10 χιλιομέτρων σε τροχιά - κάντε κλικ εδώ για να επανεξετάσετε αυτή την καταχώρηση.

Το Ροζέτα είναι τώρα επί του παρόντος, καθ 'οδόν προς τα 20 χιλιόμετρα κυκλικής τροχιάς γύρω από τον κομήτη, όπου θα λειτουργήσει για περίπου δέκα ημέρες πριν από την επιστροφή στα 30 χιλιόμετρα τροχιάς.


Οι τέσσερις μεμονωμένες εικόνες που συνθέτουν αυτό το μοντάζ παρέχονται παρακάτω.


Για να δείτε περισσότερα από την αποστολή του Ροζετα, επιλέξτε μία από τις ετικέτες κάτω από το άρθρο. π.χ.: Κομήτες, Αποστολές, Ροζετα.


To-New-Sas

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ