Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Το διαστημικό σκάφος Νταουν έλαβε μια ακόμα καλύτερη εικόνα του νάνου πλανήτη Δήμητρα
Credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA
Από περίπου τρεις φορές την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη, το διαστημικό σκάφος Dawn της NASA κατασκοπεύει τον τελικό προορισμό του - το νάνο πλανήτη Δήμητρα. Αυτή η μεγεθυμένη εικόνα λήφθηκε στη 1 Δεκεμβρίου 2014 με κάμερα πλαισίωσης του διαστημικού σκάφους Dawn.
Το διαστημικό σκάφος Dawn έχει παραδώσει μια "γεύση" της Δήμητρας, το μεγαλύτερο σώμα στην κύρια ζώνη των αστεροειδών, σε μια νέα εικόνα που λήφθηκε από 740.000 μίλια (1.200.000 χιλιόμετρα) από το νάνο πλανήτη. 
Αυτή είναι είναι η καλύτερη εικόνα του Dawn μέχρι στιγμής από τη Δήμητρα καθώς το διαστημικό σκάφος είναι στο "δρόμο" του προς αυτόν τον ανεξερεύνητο κόσμο.

"Τώρα, επιτέλους, έχουμε ένα διαστημικό σκάφος στα πρόθυρα των αποκαλυπτηρίων αυτού του μυστηριώδους, εξωγήινου κόσμου. 
Σύντομα θα αποκαλύψει μυριάδες μυστικών της Δήμητρας που έχουν πραγματοποιηθεί από το Dawn για το ηλιακό σύστημα", δήλωσε ο Marc Rayman, του Κέντρο Αεριοπροώθησης της NASA στην Πασαντένα, Καλιφόρνια, επικεφαλής μηχανικός και διευθυντής της αποστολής Dawn.

Το Dawn θα μπει στην τροχιά της Δήμητρας το Μάρτιο, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσκεψη σε ένα νάνο πλανήτη με διαστημικό σκάφος. 
Μέχρι σήμερα, οι καλύτερες εικόνες της Δήμητρας προέρχονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. 
Στις αρχές του 2015, ωστόσο, το Dawn θα αρχίσει να στέλνει εικόνες σε πολύ υψηλότερη ανάλυση.
Image credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA
*Από περίπου τρεις φορές την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη, το διαστημικό σκάφος Dawn της NASA κατασκοπεύει τον τελικό προορισμό του - το νάνο πλανήτη Δήμητρα. Αυτή η μη περικομμένη, μη μεγεθυμένη εικόνα της Δήμητρας λήφθηκε από Dawn στη 1 Δεκεμβρίου 2014.Image Credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA
Το διαστημικό σκάφος Dawn απέκτησε αυτή την προβολή, ως μέρος διακρίβωσης της  επιστημονικής κάμερας. Η Δήμητρα είναι το φωτεινό σημείο στο κέντρο της εικόνας. Μια περικομμένη, μεγεθυμένη εικόνα της Δήμητρας εμφανίζεται στην εικόνα ένθετο κάτω αριστερά.

To-New-Sas

Πηγή: NASA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ