Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Ο κομήτης 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο ρίχνει το «παλτό» σκόνης που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών


Το ΚΟΣΙΜΑ παρακολουθεί τον κομήτη που καλύπτεται από σκόνη


Αφράτοι κόκκοι σκόνης
Πιστώσεις: ΕΣΑ / Ροζέτα / MPS για ομάδα ΚΟΣΙΜΑ MPS / CSNSM / UNIBW / TUORLA / IWF / IAS / ESA /
BUW / MPE / LPC2E / LCM / FMI / UTU / LISA / UofC / VH & S
Παρουσιάζοντας τον θρυμματισμένο κόκκο σκόνης Ελόι (α) και το κατεστραμμένο κόκκο σκόνης Αρβίντ (β), δύο παραδείγματα κόκκων που βοηθούν τους επιστήμονες να αποκρυπτογραφήσουν τα χαρακτηριστικά της σκόνης του 67Ρ / ΤΓ. 
Για τους δύο κόκκους, η εικόνα εμφανίζεται δύο φορές σε δύο διαφορετικές συνθήκες φωτισμού: η κορυφαία εικόνα φωτίζεται από τα δεξιά, το κάτω μέρος της εικόνας από τα αριστερά. 
Η φωτεινότητα προσαρμόζεται για να τονίσει τις σκιές, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος του κόκκου σκόνης. 
Ως εκ τούτου, ο Ελόι φτάνει περίπου 0,1 χιλ. πάνω από την πλάκα στόχου., ο Αρβίντ περίπου 0,06 χιλ. 
Οι δύο μικροί κόκκοι στο δεξί άκρο της εικόνας (β), δεν αποτελούν μέρος του κατεστραμμένου συμπλέγματος. (περισσότερα)Τα πρώτα αποτελέσματα από το μέσο του Ροζέτα, Κομήτης, Δευτερεύουσα Ανάλυση Μάζας Ιόντων (ΚΟΣΙΜΑ) που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Φύση
Η μελέτη καλύπτει τον Αύγουστο - Οκτώβρη, όταν ο κομήτης κινήθηκε κατά μήκος της τροχιάς μεταξύ περίπου 535 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε 450 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο, και όταν το Ροζέτα ήταν σε τροχιά γύρω από τον κομήτη σε απόσταση 30 χιλιόμετρα ή λιγότερο.

Αυτή η είδηση δημοσιεύεται επίσης στην πύλη της ΕΣΑ.

Το ΚΟΣΙΜΑ είναι ένα από τα τρία πειράματα ανάλυσης της σκόνης του Ροζέτα. 
Ξεκίνησε τη συλλογή, απεικόνιση και μέτρηση της σύνθεσης των σωματιδίων σκόνης, λίγο μετά αφού το διαστημικό σκάφος έφτασε στο κομήτη, τον Αύγουστο του 2014.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τον τρόπο που οι πολλοί μεγάλοι κόκκοι σκόνης διασπάστηκαν όταν συλλέχθηκαν στην πλάκα στόχου του μέσου, τυπικά σε χαμηλές ταχύτητες από 1-10 μ. / δ. 
Οι κόκκοι, οι οποίοι ήταν αρχικά τουλάχιστον 0,05 χιλιοστών, κατακερματίστηκαν ή καταστράφηκαν κατά τη συλλογή.

Το γεγονός ότι διασπάστηκαν τόσο εύκολα, σημαίνει ότι τα μεμονωμένα μέρη δεν ήταν καλά συνδεδεμένα μεταξύ τους. 
Επιπλέον, αν περιείχαν πάγο, δεν θα είχαν καταστραφεί. 
Αντ 'αυτού, το παγωμένο συστατικό εξατμίστηκε από τον κόκκο αμέσως μετά την επαφή με την πλάκα συλλογής, αφήνοντας κενά σε ό, τι απέμεινε. 
Συγκριτικά, εάν ένας καθαρός κόκκος νερού-πάγου είχε συγκρουστεί με τον ανιχνευτή, τότε θα βλέπαμε μόνο ένα σκοτεινό "μπάλωμα".Το-Νιου-Σας

Πηγή: Ιστολόγιο του Ροζέτα (περισσότερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ