Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Παρατήρηση του κομήτη - 8 Ιανουαρίου 2015

Πιστώσεις: ESA / Ροζέτα / NAVCAM - CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μωσαϊκού που περιλαμβάνει τις εικόνες που λαμβάνονται στις 8 Ιανουαρίου 2015. Η περιστροφή και μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, έτσι ώστε πάντα να γίνεται αναφορά στις επιμέρους εικόνες πριν καταλήξετε σε συμπεράσματα σχετικά με τυχόν παράξενες δομές ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή.Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων, περιλαμβάνει εικόνες που λαμβάνονται από απόσταση 27,5 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 8 Ιανουαρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας σε αυτή την απόσταση, είναι περίπου 2,3 μ / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 καρέ μετρώνται περίπου 2,4 χιλιόμετρα κατά μήκος. 
Το μωσαϊκό μετράται  4.3 x 3.9 χιλιόμετρα.


Στην προβολή αυτή, ο μικρότερος από τους δύο λοβούς του κομήτη είναι προς τα δεξιά, παρουσιάζοντας μια πλευρική ματιά στο μεγάλο, περίπου ενός 1 χλμ σε κλίμακα λάκκου προς την άκρη του ψηφιδωτού. 
Το τραχύ περίγραμμα του μικρότερου λοβού μπορεί να ανιχνευθεί στις σκιές, δημιουργώντας μια ωραία αντίθεση κατά την ομαλή περιοχή του λαιμού στο κέντρο της εικόνας. 
Όπως σημειώνεται στην 9η Δεκεμβρίου ανάρτηση "Παρατήρηση του Κομήτη", αυτό το τμήμα του λαιμού έχει κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως τα φωτεινά, εκτιθέμενα βράχια, τα καμπυλωτά σκαφοειδή χαρακτηριστικά και τα σκοτεινά σημάδια στο σκονισμένο στρώμα.

Στα αριστερά, η εικόνα προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα του μεγάλου λοβού του κομήτη, ιδίως τον απότομο, πολυεπίπεδο γκρεμό, που δεσπόζει πάνω από ένα ομαλότερο, καλυμμένο με σκόνη χείλος. Στην άκρη του, φαίνεται σαν ένα μέρος της σκόνης που μπορεί να έχει ξεφύγει. 
Προς το φόντο, οι κορυφογραμμές φαίνεται να τέμνονται στο έδαφος, ενώ, υπάρχουν αρκετές επίπεδες κορυφές οροπεδίων κατά μήκος του ορίζοντα.

Τα τέσσερα μεμονωμένα 1024 x 1024 πλαίσια, μαζί με ένα μοντάζ των τεσσάρων πλαισίων, παρέχονται παρακάτω:


Για περισσότερα του κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω


Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ