Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Ολογραφικά γυαλιά της Μάικροσοφτ θα επιτρέψουν στους επιστήμονες «δουλέψουν» στον Άρη: Η ΝΑΣΑ θα χρησιμποιήσει την εικονική πραγματικότητα για να προγραμματίσει τα ταξίδια προς τον κόκκινο πλανήτηΕξερεύνηση του Άρη μέσω εικονικής πραγματικότητας


ΝΑΣΑ
Οι διαστάσεις και το βάρος του ελικοπτέρου αναμένεται να είναι μικρές (ένα κιλό, 1,1 μέτρο). Το παρόν σχέδιο αποτελεί "απόδειξη της ιδέας" επίδειξη τεχνολογίας που έχει δοκιμαστεί στο Εργ.Αερ. της ΝΑΣΑ.
Η ΝΑΣΑ και η Μάικροσοφτ ανέπτυξαν από κοινού το λογισμικό που ονομάζεται "ΜεΘέα".

Είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με πρωτότυπα ακουστικά Ολοφακούς της Μαίκροσοφτ.

Η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να δουν τις τρισδιάστατες εικόνες όπου θα τοποθετούνται οι ίδιοι πάνω σε αυτές.

Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να σχεδιάσουν πειράματα στον κόκκινο πλανήτη.

Οι ακουστικοί Ολοφακοί θα προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους επιστήμονες.Καθώς ο Άρης παραμένει σταθερά στο «στόχαστρο» της NASA, είναι συχνά τα επιτεύγματα και ερευνητικά προγράμματα τα οποία σχετίζονται με αυτόν.
Ένα εξ αυτών είναι και το Άρειανό Ελικόπτερο: ένα προτεινόμενο πρόσθετο για τα μη επανδρωμένα οχήματα που θα εξερευνούν τον «Κόκκινο Πλανήτη», το οποίο θα μπορούσε να τριπλασιάσει την απόσταση την οποία μπορούν να καλύψουν αυτά τα οχήματα μέσα σε  μία αρειανή ημέρα, παρέχοντας μεγάλο όγκο οπτικών πληροφοριών σχετικά με τις περιοχές που χρήζουν εξερεύνησης.

Το ελικόπτερο θα μπορούσε να λειτουργεί ως ανιχνευτής, πετώντας μπροστά από το όχημα σχεδόν κάθε ημέρα, αναζητώντας πιθανά σημεία ενδιαφέροντος και βοηθώντας τους μηχανικούς πίσω στη Γη να σχεδιάσουν την καλύτερη πορεία.

Επίσης, εικόνες από το μικρό αεροσκάφος θα μπορούσαν να επιτρέψουν τον εντοπισμό ενδιαφερόντων χαρακτηριστικών του εδάφους, που θα ήταν καλή ιδέα να εξερευνηθούν λεπτομερέστερα.

Άλλο κομμάτι της δουλειάς του ελικοπτέρου θα ήταν να ψάχνει για τα καλύτερα σημεία όπου θα μπορούσε το όχημα να μαζέψει δείγματα και να τα αφήσει σε σημεία από όπου θα μπορούσε να τα συλλέξει ένα άλλο όχημα στο μέλλον.

Οι διαστάσεις και το βάρος του ελικοπτέρου αναμένεται να είναι μικρές (ένα κιλό, 1,1 μέτρο).
Το παρόν σχέδιο αποτελεί "απόδειξη της ιδέας" επίδειξη τεχνολογίας που έχει δοκιμαστεί στο Εργ.Αερ. της ΝΑΣΑ.
ΝΑΣΑ / Εργ.Αερ.-ΚΑΛΤΕΚΣε διαφορετικό πλαίσιο, αλλά πάντοτε με το βλέμμα στον Άρη, η ΝΑΣΑ και Μάικροσοφτ συνεργάζονται για την ανάπτυξη του λογισμικού "ΜεΘέα": μιας νέας τεχνολογίας που θα επιτρέψει σε επιστήμονες να εργάζονται εικονικά στον Κόκκινο Πλανήτη, χρησιμοποιώντας την "φορετή" τεχνολογία της εταιρείας που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το Μάικροσοφτ Ολοφακοί. 

Το "ΜεΘέα" αναπτύσσεται από το Εργ. Αερ. και θα δώσει στους επιστήμονες ένα μέσο να σχεδιάζουν και, μαζί με το Αρειανό σκάφος "Περιέργεια", να διεξάγουν αποστολές επιστημονικού ενδιαφέροντος στον Κόκκινο Πλανήτη.

«Το "ΜεΘέα" δίνει στους επιστήμονες των οχημάτων μας τη δυνατότητα να περπατούν και να εξερευνούν τον Άρη από τα γραφεία τους» είπε ο Ντέιβ Λέιβρι, στέλεχος προγράμματος της αποστολής Εργαστήριο Επιστήμης του Άρη. «Αλλάζει θεμελιωδώς την αντίληψή μας για τον Άρη, και το πώς κατανοούμε το αρειανό περιβάλλον γύρω από το ρόβερ».

Το "ΜεΘέα" θα χρησιμοποιεί πραγματικά δεδομένα  και θα επεκτείνει τις δυνατότητες των εργαλείων/ εξοπλισμού της αποστολής "Περιέργεια" δημιουργώντας μια τρισδιάστατη εξομοίωση του αρειανού περιβάλλοντος, όπου θα μπορούν να συναντηθούν επιστήμονες από όλο τον κόσμο. 

Οι ερευνητές θα μπορούν να εξετάζουν τον χώρο εργασίας του οχήματος σε πρώτο πρόσωπο, να σχεδιάζουν νέες δραστηριότητες και να βλέπουν τα πρώιμα αποτελέσματα της δουλειάς τους.
Το "ΜεΘέα" χρησιμοποιεί ολογραφική τεχνολογία για να εισάγει οπτική πληροφορία και δεδομένα από το ρόβερ μέσα στο οπτικό πεδίο του χρήστη. 

Το «ολογραφική υπολογιστική» συνδυάζει την εικόνα του φυσικού κόσμου με εικόνες/ γραφικά από υπολογιστή, δημιουργώντας μια υβριδική εμπειρία που συνδυάζει το  πραγματικό με το ψηφιακό.
Ολοφακοί Μάικροσοφτ- ΔυνατότητεςΗ η συνεργασία ΝΑΣΑ και Μαίκροσοφτ θα επιτρέψει στους επιστήμονες να «Περπατήσουν στον Άρη»Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ