Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Το Χόιχενς προσεδαφίζεται στον Τιτάνα
16 Ιανουαρίου 2015
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Πίστωση εικόνας: ΕΣΑ / ΝΑΣΑ / JPL / Πανεπιστήμιο της ΑριζόναΠαραδόθηκε από το σύστημα του Κασινι, το διαστημικό όχημα Χόιχενς της ΕΣΑ προσεδαφίστηκε στο μεγαλύτερο φεγγάρι του πλανήτη με τους δακτυλίους, τον Τιτάνα, πριν από δέκα χρόνια στις 14 Ιανουαρίου 2005.
Οι πίνακες δείχνουν τις εικόνες ευρυγώνιας προβολής που γίνεται κατά την αργή κάθοδο του με αλεξίπτωτο μέσα στην πυκνή ατμόσφαιρα του Τιτάνα.
Λήφθηκε από την απεικόνιση καθόδου / φασματικού μέσου ραδιόμετρου του ανιχνευτή, που κυμαίνεται σε ύψος από 6 χιλιόμετρα (πάνω αριστερά) σε 0,2 χιλιόμετρα (κάτω δεξιά) πάνω από την εκπληκτικά όμοια επιφάνεια με της Γης από τα σκοτεινά κανάλια, πλημμυρικές περιοχές, και φωτεινές κορυφογραμμές.
Αλλά σε θερμοκρασίες κοντά στους -290 βαθμούς Κελσίου, τα υγρά που ρέουν σε όλη την επιφάνεια του Τιτάνα είναι το μεθάνιο και το αιθάνιο, υδρογονάνθρακες και όχι νερό.
Μετά την πραγματοποίηση της πιο μακρινής προσεδάφισης για ένα διαστημικό σκάφος από τη Γη, το Χόιχενς μετέδιδε δεδομένα για περισσότερο από μία ώρα.
Τα δεδομένα του Χόιχενς και μια δεκαετία εξερεύνησης από το Κασινι, έχουν δείξει ότι ο Τιτάνας είναι ένας δελεαστικός κόσμος που φιλοξενεί πολύπλοκη χημεία οργανικών ενώσεων, δυναμικών γεωμορφών, λίμνες, θάλασσες, και έναν πιθανό κάτω από την επιφάνεια ωκεανό σε υγρή μορφή.


Σχετικά: ΕΣΑ: 10 χρόνια στον Τιτάνα το σκάφος Χοιχενς| Πέτυχε την 1η προσεδάφιση που έγινε ποτέ στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα


Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ