Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Ανιχνευτής θα μεταφέρει τον άνθρωπο που ανακάλυψε τον Πλούτωνα στον πλανήτη
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Πλούτωνα, με την λεπτή ατμόσφαιρα του. Δεδομένα από το "Αλίκη" του "Νέοι Ορίζοντες", υπεριώδους φασματογράφου, θα απαντήσει σε μια πλήρη σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη σύνθεση και τη δομή της ατμόσφαιρας.


Στον πλανήτη-νάνο Πλούτωνα, τον οποίο ο ίδιος ανακάλυψε, καταφθάνει, κατά κάποιον τρόπο, ο Κλάιντ Τόμπο- ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον πλανήτη το 1930.


Το διαστημικό σκάφος "Νέοι Ορίζοντες", το οποίο βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον Πλούτωνα και θα αρχίσει τη μελέτη αυτού και των φεγγαριών του, μεταφέρει τις στάχτες του Τόμπο – ο οποίος τη δεκαετία του 1930 δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαστημικές πτήσεις.
Ωστόσο, μετά τον θάνατό του το 1997, η ΝΑΣΑ αποφάσισε να τιμήσει την επιθυμία του να σταλεί η σορός του το Διάστημα, και για την ακρίβεια να πάει λίγο παραπέρα, στέλνοντάς τον στον προορισμό που αποτέλεσε τη διάσημη ανακάλυψή του.

Το "Νέοι Ορίζοντες" εκτοξεύθηκε το 2006, όταν διαπιστώθηκε ότι οι ελπίδες για αναλυτική μελέτη της ατμόσφαιρας του Πλούτωνα μειώνονταν, καθώς απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τον ήλιο.

Το διαστημόπλοιο θα προβεί σε παρατηρήσεις και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της πτήσης, θα συνεχίσει την πορεία του προς το βαθύ διάστημα.Το-Νιου-Σας

Πηγή: Δημοσίευση Χάφινγκτον - ΝΑΣΑ - Αποστολή «Νέοι Ορίζοντες» - Δημοσίευση Χάφινγκτον

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ