Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Γύρω από την περιοχή Ατέν - Παρατήρηση του κομήτη 26 Ιανουαρίου 2015Ο κομήτης στις 26 Ιανουαρίου 2015 – ΝαβΚαμ
Πιστώσεις: ΕΣΑ / Ροζέτα / ΝΑΒΚΑΜ - CC BY-SA IGO 3.0
Μοντάζ τεσσάρων εικόνων του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο λήφθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015, από την φωτογραφική μηχανή πλοήγησης του Ροζέτα (ΝΑΒΚΑΜ). (περισσότερα)
Αυτό το μοντάζ τεσσάρων εικόνων αποτελείται από εικόνες που λήφθηκαν από απόσταση 27,7 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 26 Ιανουαρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,4 μ / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 χ 1024 πλαίσια μετρώνται 2.4 χλμ κατά μήκος.


Η περιστροφή και μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, συχνά καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθούν ακριβή μωσαϊκά από τις τέσσερις εικόνες της ΝΑΒΚΑΜ. 
Αλλά αυτή τη φορά θα ήταν αδύνατο να κάνουμε ένα χωρίς υπερβολική στρέβλωση χαρακτηριστικών του κομήτη και ως εκ τούτου απλά αναρτήσαμε το μοντάζ. 
Η εικόνα παρέχει μια ωραία θέα του μεγαλύτερου λοβού του κομήτη (πρώτο πλάνο) και πάνω ο μικρότερος λοβός.

Η τοποθέτηση, συγκεντρώνεται στην περιοχή Ατέν, μια περιοχή στο μεγαλύτερο λοβό που εκτείνεται διαγώνια από το κάτω μέρος του ανώτερου αριστερού πλαισίου στο πάνω μέρος του κατώτερου δεξιού πλαισίου, κάτω από τα προεξέχοντα βράχια που χωρίζουν την περιοχή Ατέν από την φωτεινή περιοχή Μπάμπυ.

Στα δύο κάτω πλαίσια, η περιοχή Ιμχοτέπ στην κάτω πλευρά του μεγαλύτερου λοβού ρίχνεται στη σκιά. 
Τμήματα των περιοχών Μπάμπυ, Κεπρί και Ας (τέφρα), είναι ορατά στο μεγαλύτερο λοβό, και τα μέρη του Μα'ατ και Μπαστέτ μπορεί να φανούν στο μικρότερο λοβό.

Μπορείτε να βρείτε περιφερειακούς χάρτες του κομήτη 67Ρ / Τ.Γ εδώ και εδώ για να σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο σας γύρω από τις εικόνες.

Τα τέσσερα επιμέρους 1024 χ 1024 πλαίσια παρέχονται παρακάτω:

Για περισσότερα σχετικά με τον κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω

Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ