Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Απογευματινά σεμινάρια αστρονομίας για τους λάτρεις του ουρανού

Το πρωϊνό Σχολείο Αστρονομίας συμπλήρωσε 5 ενδιαφέρουσες εβδομάδες μαθημάτων, καλύπτοντας εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με το Ηλιακό μας Σύστημα, τους Πλανήτες/Κομήτες/Αστεροειδείς, νεοανακαλυφθέντες Πλανήτες σε άλλα Ηλιακά Συστήματα και την Αναζήτηση Ζωής στο Σύμπαν.

Τα πρωϊνά μαθήματα θα συνεχισθούν για ακόμη 5 εβδομάδες, καλύπτοντας εξ’ίσου ενδιαφέροντα θέματα: τη Γέννηση, Εξέλιξη και Θάνατο των Άστρων, Γαλαξίες και Μαύρες Τρύπες, Σκοτεινή Ύλη και Ενέργεια, Κοσμολογία.
Στο μεταξύ, και μετά από δική σας ζήτηση, αυτό το μήνα θα προσφέρουμε τρία απογευματινά σεμινάρια, που εστιάζουν στα όργανα παρατήρησης και τις τεχνικές φωτογράφησης των ουρανίων σωμάτων.
Αφορούν όλους και ιδιαίτερα τους εραστές του ουρανού που θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα από τη θεωρητική γνώση και να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις δυνάμεις τους!

Τα τρία σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13/2, Σάββατο 14/2 και Κυριακή 15/2 στις 6-9 μμ (18.00-21.00) στο Κολλέγιο Ρόδου και θα περιλαμβάνουν:
1. Εισαγωγή στην Αστροφωτογραφία
2. Τεχνικές Λήψης και Επεξεργασία Αστροφωτογραφιών
3. Χειρισμός Τηλεσκοπίων
4. Τηλεσκοπική Ουρανογραφία
5. Νυκτερινή Αστροπαρατήρηση

Για πληροφορίες επικοινωνείτε με την αστροφυσικό Ελένη Χατζηχρήστου:
Email: echatz@rodos-college.gr
Τηλ: 22410 87747 και 6972235681

Πηγή: Δημοκρατική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ