Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κρόνος σε Ισημερία
21 Σεπτεμβρίου 2014 
Εικόνα Αστρονομίας της Hμέρας
Credit: Cassini Imaging TeamISSJPLESANASAΠώς θα φαινόταν ο Κρόνος αν βλέπαμε το επίπεδο των δακτυλίων του προς τον Ήλιο;
Πριν από τον Αύγουστο του 2009, κανείς δεν ήξερε.
Κάθε 15 χρόνια, όπως φαίνεται από τη Γη, οι δακτύλιοι του Κρόνου δείχνουν προς τη Γη και φαίνεται να εξαφανίζονται.
Κατά την διάρκεια της ισημερίας στον Κρόνο, οι ακτίνες του Ήλιου είναι παράλληλες με το επίπεδο των δακτυλίων, φωτίζοντας περισσότερο την ακμή τους και λιγότερο την πάνω και κάτω πλευρά τους.
Ευτυχώς, σε αυτή την τρίτη χιλιετία, η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει αρκετά για να έχει ένα διαστημικό σκάφος που μπορεί να δει τους δακτυλίους κατά τη διάρκεια της ισημερίας από την πλευρά στην οποία φαίνεται το φαινόμενο.
Τον Αύγουστο του 2009, το διαστημικό σκάφος σε τροχιά από τον Κρόνο, Κασινι, ήταν σε θέση να λάβει μια σειρά από πρωτόγνωρες εικόνες των δακτυλίων του Κρόνου κατά τη διάρκεια της Ισημερίας.
Ένα ψηφιακό σύνθετο από 75 τέτοιες εικόνες παρουσιάζεται παραπάνω.
Οι δακτύλιοι φαίνονται ασυνήθιστα σκοτεινοί, και μια πολύ λεπτή γραμμή σκιάς στους δακτυλίους μπορεί να γίνει από την κορυφή των νεφών του Κρόνου.
Τα αντικείμενα που προεξέχουν από το επίπεδο του δακτυλίου είναι φωτεινά και ρίχνουν μακριές σκιές.
Ο έλεγχος αυτών των εικόνων, είναι για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να κατανοήσει τα συγκεκριμένα μεγέθη των σωματιδίων των δακτυλίων του Κρόνου και της γενικής δυναμικής της τροχιακής κίνησης.
Αυτή την εβδομάδα, η Γη βρίσκεται σε ισημερία.


To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ