Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Έτοιμο για πτήση το διαστημοπλάνο της ESA
ESA
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Intermediate eXperimental Vehicle (Ενδιάμεσο πειραματικό όχημα.).Έτοιμο για πτήση είναι το Intermediate eXperimental Vehile (IXV) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), το οποίο αναχώρησε χθες από την Ολλανδία με προορισμό τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης στη Γαλλική Γουϊάνα.

Εν όψει της άφιξής του, το πρώτο επίπεδο του πυραύλου Vega που θα το μεταφέρει έχει ήδη μετακινηθεί στην εξέδρα εκτόξευσης. 
Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της «πορείας» προς την τέταρτη πτήση του Vega, η οποία είναι προγραμματισμένη για τα μέσα του Νοεμβρίου.
Μόλις ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του πυραύλου, το IXV θα τοποθετηθεί/ συνδεθεί και αυτό με τη σειρά του. 
Το διαστημοπλάνο προορίζεται να φτάσει σε ύψος 420 χιλιομέτρων πριν αρχίσει την κάθοδό του. Αξιοποιώντας το αεροδυναμικό του σχήμα, τους προωθητήρες και δύο flaps ουράς θα επιστρέψει μέσα από την ατμόσφαιρα σαν να επέστρεφε από χαμηλή τροχιά. 
Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν κατά την hypersonic και υπερηχητική πτήση του μέχρι την προσθαλάσσωσή του στον Ειρηνικό αναμένεται να είναι πολύτιμα όσον αφορά στον σχεδιασμό μελλοντικών οχημάτων επανεισόδου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ