Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Πετυχημένα ξεκίνησε η εκστρατεία χρηματοδότησης της αποστολής στη ΣελήνηΗ αποστολή, η οποία ονομάζεται "Σεληνιακή Αποστολή Ένα", προβλέπει την προσεδάφιση ενός μη επανδρωμένου σκάφους, το οποίο θα σκάψει στο σεληνιακό υπέδαφος σε βάθος 100 μέτρων, για να μελετήσει σεληνιακούς βράχους ηλικίας 45,5 δισ. ετών.Με επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος στόχος που είχε θέσει η βρετανική "Σεληνιακές αποστολές Ltd", ώστε να εξασφαλίσει από απλούς πολίτες τα απαραίτητα κονδύλια για μια ρομποτική αποστολή το 2024 στη Σελήνη.
Κι αυτό γιατί είχε αίσια έκβαση η εκστρατεία χρηματοδότησης που είχε ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου η εταιρεία στο Κικσταρτερ.

Έτσι, κατάφερε από δωρεές χιλιάδων ανθρώπων να εξασφαλίσει τις 600.000 βρετανικές λίρες (περίπου 750.000 ευρώ) που χρειαζόταν για να ξεκινήσει την προετοιμασία του «ταξιδιού» στο φεγγάρι.
Η αποστολή, η οποία ονομάζεται "Σεληνιακή Αποστολή Ένα", προβλέπει την προσεδάφιση ενός μη επανδρωμένου σκάφους, το οποίο θα σκάψει στο σεληνιακό υπέδαφος σε βάθος 100 μέτρων, για να μελετήσει σεληνιακούς βράχους ηλικίας 45,5 δισ. ετών.
Εκτός από το επιστημονικό σκέλος της, σκοπός της "Σεληνιακής Αποστολής Ένα" είναι επίσης να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να ασχοληθούν με τις επιστήμες και την εξερεύνηση του διαστήματος.
«Η αποστολή είναι μια εντελώς ανεξάρτητη πρωτοβουλία, η οποία δεν ελέγχεται από καμία κρατική υπηρεσία», δήλωσε ο Ίαν Τέιλορ, πρόεδρος της "Έδρας Σεληνιακών Αποστολών Ltd", σχολιάζοντας την επιτυχία της εκστρατείας. «Το πρόγραμμα θα βασιστεί στη δημόσια υποστήριξη, αλλά και στις ικανότητες και την εμπειρία μερικών από τους καλύτερους παγκοσμίως επιστήμονες και μηχανικούς. Έχοντας σήμερα πετύχει τον πρώτο στόχο μας, γιορτάζουμε την αρχή μια 10χρονης περιπέτειας συνεργασίας, καινοτομίας και εξερεύνησης».
Οι δωρητές ξεπέρασαν τους 7.000, προερχόμενοι από 70 και πλέον χώρες.
Παράλληλα, το πρότζεκτ βρήκε στην πορεία υποστήριξε από διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο της αεροδιαστημικής και των επιστημών. Ενδεικτικά, ένα από αυτούς που συνεχάρη τους υπεύθυνους της "Σεληνιακής Αποστολής Ένα" ήταν ο Στίβεν Χόκινγκ, ίσως ο πιο γνωστός φυσικός παγκοσμίως.
«Αυτό που έγινε σήμερα είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί μια νέα παράδοση για τη διαστημική εξερεύνηση.
Η αποστολή φέρνει τη διαστημική εξερεύνηση στους ανθρώπους, και δεν έχω καμία αμφιβολία πως νέοι αλλά και μεγαλύτεροι θα βρουν έμπνευση από το πάθος και τη φιλοδοξία όσων εμπλέκονται στο πρότζεκτ. Καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά επιστημονικό εγχείρημα, δεν εύχομαι τίποτε άλλο παρά επιτυχία στα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.Τι είναι η "Σεληνιακή Αποστολή Ένα";
Ο Καθ. Μπράιαν Κοξ μιλάει για "Σεληνιακή Αποστολή Ένα" και την χρηματοδότηση του κόσμουΟ Καθ. Richard Holdaway, Ζωντανά (11/12) στην Αυστραλιανή ραδιοτηλεοπτική μεταδόση Corp (11/12/2014) - "Σεληνιακή Αποστολή Ένα"
To-New-Sas

Πηγή: naftemporiki.gr - LUNAR MISSION ONE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ