Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Το Ροζετα προσεγγίζει τον κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο
11 Αυγούστου 2014
(Εικόνα) Αστρονομίας της Hμέρας
Image Credit & CopyrightESARosetta spacecraft, NavCam imager; Music: Eine kleine Nachtmusik (Mozart)Πως μοιάζει η προσέγγιση σε έναν κομήτη;
Στις αρχές αυτού του μήνα, η ανθρωπότητα έλαβε κάτι νέο, καθώς το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Ροζετα ξεκίνησε σε τροχιά γύρω - από τον πυρήνα του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.
Αυτή η προσέγγιση αποδείχθηκε ότι είναι ιδιαίτερα συναρπαστική, επειδή ο ίδιος ο πυρήνας του κομήτη αποκάλυψε πρώτα ότι έχει μια απρόσμενη διπλή δομή, και αργότερα έδειξε, μία ασυνήθιστη και κακοτράχαλη επιφάνεια.
Το παραπάνω 101-πλαισίων time-lapse βίντεο, δείχνει λεπτομερώς την προσέγγιση του διαστημικού οχήματος από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 6 Αυγούστου.
Ο πυρήνας του παγωμένου κομήτη έχει το μέγεθος ενός βουνού και περιστρέφεται κάθε 12,7 ώρες. Εικόνες και δεδομένα από το Ροζέτα, μπορεί να ρίξουν φως στην προέλευση των κομητών και την πρώιμη ιστορία του ηλιακού μας συστήματος.
Αργότερα αυτό το έτος, το Ροζέτα έχει προγραμματιστεί να απελευθερώσει το όχημα προσεδάφισης Φίλαε, το οποίο θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην περιφέρεια του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο και το ίδιο να σταθεί στην επιφάνεια.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ