Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 17 Νοεμβρίου 2014Μετά από έντονες δραστηριότητες της περασμένης εβδομάδας με επίκεντρο τον προσεδαφιστή του Ροζετα, Φίλαε, και την κάθοδο του προς την επιφάνεια του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, ήρθε η ώρα να ληφθεί μια άλλη προβολή από αυτόν τον κομψό κομήτη μέσα από τις κάμερες πλοήγησης του Ροζετα.


Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες ψηφιδωτού με τη NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες του κομήτη 67Ρ / CG που λήφθηκαν στις 17 Νοεμβρίου 2014. (Περισσότερα)
Αυτό το ψηφιδωτό από τη NAVCAM περιλαμβάνει τέσσερις μεμονωμένες εικόνες που λήφθηκαν στις 17 Νοεμβρίου από απόσταση 42,0 χλμ. από το κέντρο του κομήτη 67Ρ / CG. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 3,6 μ / εικονοστοιχείο, έτσι ώστε κάθε πρωτότυπο 1024 x 1024 πλαίσιο εικονοστοιχείου έχει διαστάσεις περίπου 3,7 χιλιομέτρα ολόκληρο. 
Το μωσαϊκό έχει περικοπεί (αλλά δεν έχει περιστραφεί) και μετράται περίπου 5.0 x 4.1 χιλιόμετρα. 
Επίσης έχει  εφαρμοστεί κάποια μικρή ενίσχυση της αντίθεσης.

Λόγω της περιστροφής και τη μετακίνησης του κομήτη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της λήψης της εικόνας, κάνοντας ένα μωσαϊκό περιλαμβάνει ορισμένους συμβιβασμούς. 
Ωστόσο, όπως πάντα, οι μεμονωμένες εικόνες επίσης διατίθενται παρακάτω για να σας επιτρέψουν να ελέγξετε την ακρίβεια του μωσαϊκού και την ένταση που ταιριάζει.

Πλαισιωμένο από τον μεγαλύτερο λοβό του κομήτη στα αριστερά και το μικρότερο στα δεξιά, ο «λαιμός» του κομήτη φαίνεται σε πλήρη δόξα, που δείχνει τα υψηλής υφής βράχια στο μικρότερο λοβό, πάνω από το λαιμό, και τα ίχνη της δραστηριότητας που προκύπτουν από το λαιμό. 
Μια σειρά από μικρές λευκές κηλίδες εμφανίζονται επίσης στην εικόνα, πιθανόν στίγματα σκόνης ή άλλων μικρών αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στον κομήτη.
Παρατήρηση του κομήτη - 17 Νοεμβ΄ριου 2014
To-New-Sas

Πηγή: blogs.esa

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ