Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Τα νεώτερα δεδομένα από το τροχιακό όχημα της ΝΑΣΑ αποδεικνύουν την ικανότητα της αναμετάδοσηςImage Credit: NASA/JPL-CaltechΗ πρώτη επίδειξη της ικανότητας του MAVEN της NASA στον Άρη για την αναμετάδοση των δεδομένων από την επιφάνεια του Άρη που περιλαμβάνει αυτή την εικόνα και αρκετές άλλες από το Κιουριοσιτι Mars ροβερ της NASA.

Το MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile Evolution / Αρειανή Ατμόσφαιρα και Πτητική Εξέλιξη) τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Άρη στις 21 Σεπτεμβρίου 2014. 
Εκτός από τα μέσα της επιστήμης του, το διαστημικό σκάφος φέρει το ράδιο "Ηλέκτρα UHF", που σχεδιάστηκε για την επικοινωνία με τα ρομπότ στην επιφάνεια του Άρη. 
Σε συνδυασμό με τη σύνδεση επικοινωνίας μεταξύ του MAVEN και του "Δικτύου Βαθέος Διαστήματος" (Deep Space Network) της NASA στη Γη, αυτό επιτρέπει στο τροχιακό όχημα την αναμετάδοση δεδομένων μεταξύ του Αρειανού ρόβερ ή προσεδαφιστή και της Γης. 
Η πρώτη δοκιμή έγινε στις 6 Νοεμβρίου 2014, τα δεδομένα συνδέθηκαν από το Κιουριοσιτι προς τη Γη με καθοδική ζεύξη, στάλθηκαν 550 μεγαμπιτς δεδομένων από το Κιουριοσιτι στη Γη.

Αυτή η εικόνα λήφθηκε από την αριστερή Κάμερα Πλοήγησης του Κιουριοσιτι στις 23 Οκτωβρίου 2014, κατά την 787η Ηλιακή ημέρα του Άρη, ή sol, προέρχεται από το έργο του ρόβερ στον Άρη. 
Το πλάνο είναι μέρος των "Λόφων Pahrump", ύψωμα στη βάση του Όρους Σαρπ. 
Η τοποθεσία του ρόβερ για την Ηλιακή μέρα ή Sol 787, φαίνεται σε αυτό τον χάρτη: http://mars.nasa.gov/msl/multimedia/images/?ImageID=6700

Αυτή η εικόνα και άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην πρώτη δοκιμή αναμετάδοσης με το MAVEN, είχε ήδη σταλεί στη Γη μέσω συνήθων συνδέσμων αναμετάδοσης του Κιουριοσιτι, χρησιμοποιώντας το Mars Reconnaissance τροχιακό όχημα ή "Οδύσσεια του Άρη / Mars Odyssey" της NASA, που είναι σε τροχιά γύρω από τον Άρη από το 2006 και το 2001, αντίστοιχα.

Η τροχιακή αναμετάδοση των δεδομένων από τα ρόβερ στον Άρη και τους σταθερούς προσεδαφιστές, προβλέπει την επιστροφή πολύ περισσότερων πληροφορίών στη Γη από ό, τι θα ήταν δυνατό χρησιμοποιώντας μόνο την ικανότητα μετάδοσης δεδομένων απευθείας από την επιφάνεια του Άρη στη Γη.
Το ραδιο "Ηλέκτρα" είναι ήδη σε χρήση στο Mars Reconnaissance οχήματος σε τροχιά και στο Κιουριοσιτι. 
Προσφέροντας ειδικά χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα αυτόνομης προσαρμογής του ρυθμού δεδομένων τους, ώστε να ταιριάζουν οι διακυμάνσεις στην ισχύ του σήματος που οφείλονται σε γωνίες και απόσταση μετάδοσης καθώς το όχημα σε τροχιά διασχίζει τον ουρανό πάνω από το ρόβερ.

Το MAVEN εξετάζει την ανώτερη ατμόσφαιρα του Άρη να παρέχει καλύτερη κατανόηση σχετικά με τις διαδικασίες που οδήγησαν στην απώλεια ενός μεγάλου μέρους της αρχικής ατμόσφαιρας του Άρη. 
Και η ανάλυση των δεδομένων θα μπορούσε να "πει" στους πλανητικούς επιστήμονες την ιστορία της κλιματικής αλλαγής στον Κόκκινο Πλανήτη παρέχοντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της πλανητικής κατοικησιμότητας.

Το Κιουριοσιτι εργάζεται στον κρατήρα Γκέιλ του Άρη από τον Αύγουστο του 2014, και ερευνά τις αρχαίες περιβαλλοντικές συνθήκες του, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών που ήταν ευνοϊκές για μικροβιακή ζωή.
To-New-Sas

Πηγή: MarsExplration και εδώ Google

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ